Meghalt a Swatch óragyár alapítója

Címkék: Swatch, óra, meghalt

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Meghalt Nicolas Hayek, a világ legnagyobb óragyárának, a Swatch-csoportnak az alapítója és elnöke, Svájc egyik nemzetközileg is legismertebb és legelismertebb nagyvállalkozója, akit a nagy múltú svájci óraipar megmentőjeként tartanak számon.

A bieli székhelyű Swatch Group AG közleménye szerint a libanoni születésű üzletember 82 évesen, hétfőn, munka közben halt meg irodájában; váratlanul leállt a szíve.

professionalwatches.com
Elhunyt Nicolas Hayek

Széles körben úgy tartják, hogy az 1970-es években mély válságba került svájci óraipar neki köszönheti újjászületését az 1980-as években, amikor Hayek piacra dobta a világsikert arató Swatch műanyag órát. Újításaival - az olcsó műanyag karórával és a prémium minőségű svájci órák felértékelésével - lehetővé tette, hogy a svájci óraipar felvegye a versenyt a veszedelmesen olcsó ázsiai konkurenciával.

Mára a Swatch-csoport egy évi 6 milliárd svájci frank (1287 ezer milliárd forint) árbevételű vállalatbirodalom, amely a kommerszebb termékek mellett olyan luxusmárkákat foglal magába, mint az Omega, a Breguet, a Tissot vagy a Blancpain.

A svájci óraipar emblematikus figurájának számító Nicolas Hayek az utolsó pillanatig aktívan dolgozott vállalatánál, noha a vezérigazgatói teendőket már 2003 óta 1954-es születésű fia, Nick Hayek látja el.

A Mr. Swatchként is emlegetett üzletember legutóbbi nyilvános szereplésekor rekord árbevételt jósolt cégének 2010-re, jeleként az óragyár életképességének és annak, hogy komolyabb károk nélkül vészelte át a közelmúlt pénzügyi válságát.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5