Még négy napig pályázhatnak a magyar borászok fejlesztésekre

Címkék: borász, bor, pályázat

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A bortermelők december 16-ig nyújthatják be kérelmeiket a vissza nem térítendő, technológiai fejlesztést szolgáló egymilliárd forintos támogatási keretre - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

A tárca közleményében felhívta a figyelmet, hogy a tavalyihoz képest nagyobb mértékben támogatja a kis- és középvállalkozások borászati fejlesztéseit, így kiszélesül azok köre, akik borászati üzemüket modernizálhatják.

A támogatás mértéke a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylőknél a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. A vissza nem térítendő támogatással a VM a borászati vállalkozások teljesítményét kívánja javítani.


Egy termelő egy évben csak egy kérelmet nyújthat be

Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 100 millió forintnál. A támogatás kifizetésének legkésőbbi határideje 2012. október 15.

Egy termelő egy borpiaci évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, ami azonban több eszközre is vonatkozhat. A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a beérkezés sorrendjében, a helyszíni ellenőrzést követően bírálja el.

A VM közölte, hogy a borászati gépek beruházásait - tavalyhoz hasonlóan - továbbra is a közösségi forrásból finanszírozott nemzeti támogatási programból teremti elő.

A szőlőültetvények szerkezetátalakítási és -átállítási támogatása után az ágazat uniós nemzeti támogatási programjában ez az intézkedés a legnagyobb - húzta alá a szaktárca.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5