Még mindig Carlos Slim a világ leggazdagabb embere

Címkék: Carlos Slim, lista, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megőrizte vezető helyét Carlos Slim a világ leggazdagabb embereinek a Forbes magazin által szerdán közzétett listáján.

A 72 éves mexikói üzletember vagyonát 69 milliárd dollárra becsülte a tekintélyes pénzügyi magazin, amelynek listáját Slim immár három éve vezeti, elsősorban telekommunikációs birodalmának köszönhetően.

Érdekeltségei a pénzügyek, a kiskereskedelem és a nyersanyag-, illetve energiapiacra is kiterjednek. Az utóbbi években külföldön terjeszkedett, résztulajdonosa lett az áruház-üzemeltető Saks társaságnak, a The New York Times Co. kiadónak.


Slim résztulajdonosa a The New York Time Co. kiadónak is
   
Carlos Slimet két amerikai, Bill Gates, a Microsoft alapítója és Warren Buffett nagybefektető követi 61, illetve 44 milliárd dolláros vagyonnal a Forbes szerint. Gates és Slim között szűkült a távolság, miután Slim vagyona a tavalyi 74 milliárdról zsugorodott 69 milliárdra, Gates vagyona viszont gyarapodott: 56 milliárdról hízott 61 milliárdra.
   
Negyedik helyen áll 41 milliárd dollárra taksált vagyonával az LVMH luxuskonszern francia vezére, Bernard Arnault, ötödik a szintén divatkonglomerátumot vezető spanyol Amancio Ortega 37,5 milliárd dollárral.

AFP
Larry Ellison a hatodik helyen áll

   
A hatodik helye foglalja el az amerikai Larry Ellison, az Oracle Corporation társalapítója 36 milliárddal, hetedik a brazil mágnás, Eike Batista 30 milliárddal. Nyolcadik helyre volt elég a svéd Stefan Perssonnak, a Hennes & Mauritz divatcég tulajdonosának 26 milliárdos vagyona, kilencedik a hongkongi Li Ka-szing (Li Ka-shing) üzletember 25,5 milliárddal. A lista tízedik helyén a német Karl Albrecht, az Aldi diszkontélelmiszer-lánc társalapítója szerepel 25,4 milliárd dolláros vagyonnal.
   
Az idei a 25. alkalom, hogy a Forbes kiadja évente közzétett listáját. Ezúttal rekordszámú, 1226 ember szerepel rajta, a világ leggazdagabbjai átlagosan 3,7 milliárd dollárnyi vagyont halmoztak fel.
   
A legtöbb milliárdos - szám szerint 425 - az Egyesült Államokban él, Oroszország ebben a tekintetben átvette a második helyet Kínától. Az összesítés alapján Oroszországban 96, Kínában - az ország szárazföldi részén, nem számítva Hongkongot és Makaót - 95 milliárdos él.
   
A világ legvagyonosabb emberei közül 78 lakik Moszkvában, az orosz fővárost New York követi 58, London pedig 39 milliárdossal.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5