Országossá vált a Mangalica Fesztivál

Címkék: mangalica, fesztivál, Szombathely

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mostanra országos rendezvénysorozattá vált a Mangalica Fesztivál, a következő rendezvény Szombathelyen lesz szeptemberben.

Az eseménysorozatot koordináló Variomobil a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) szakmai felügyelete mellett, vele együttműködve, 2008 óta szervezi a Mangalica Fesztivált a fővárosban, a városligeti Vajdahunyad várában. A rendezvény ez évtől bővült országossá: a sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy a keleti és nyugati országrész egy-egy nagyvárosában is megrendezik az eseményt.


Legközelebb Szombathelyen, szeptemberben kóstolhatunk

Első lépésként idén áprilisban ez meg is történt Debrecenben, a rossz idő ellenére nagy sikerrel - különösebb hírverés nélkül is becsléseik szerint 15 ezer látogató volt kíváncsi a magyar mangalicatenyésztők kínálatára.

Ebbe a sorba vonják most be Szombathely városát, amellyel megvalósul célkitűzésük és létrejön az évi három esemény Budapesten, Debrecenben, illetve Vas megye székhelyén. Az l. Szombathelyi Mangalica Napok időpontja: 2010. szeptember 24-26.

"Debrecenben nagy örömmel fogadták a mangalicásokat, a város vezetése sokat segített" - fogalmazott a szervező. Szombathelyen is támogatja a város saját eszközeivel a rendezvényt, amelynek kiemelt vendége Felsőőr (Oberwart) lesz a szomszédos Ausztriából.

Az immár negyedik Budapesti Mangalica Fesztivált a szokásos helyen, a Vajdahunyad várában tartják 2011. február 4-6. között. Erre az alkalomra a mangalicák 1991-es megmentésének 20. évfordulója alkalmából újdonságokkal és meglepetésekkel is készülnek.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Manuka | 2010. július, 2., péntek 09:51:23

Mindig ott vagyunk, nagyon finom minden! Bocs a vegásoknak és állatvédőknek: )

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5