Magyar szakember tervezi Roger Moore feleségének illatát

Címkék: Magyarország, Zólyomi Zsolt, parfüm

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Magyar parfümőrt kért fel a rövid ideig Budapesten tartózkodó Sir Roger Moore és felesége, Kristina Tholstrup egy egyedi parfüm megtervezésére. Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar Orr, egy évig dolgozik majd a parfümön, hogy az végül tökéletesen passzoljon a megrendelő egyéniségéhez, bőre testillatához és az aktuális életcéljaihoz.

Zólyomi Zsolt a budapesti Ybl Villában reggelizett együtt a házaspárral, akiknek annyira  megtetszett a magyar parfümőr munkája, hogy rendeltek egy egyedi illatot  a - Zólyomi Zsolt elmondása szerint egyébként igen fiatalos - Kristina asszonynak, Sir Roger Moore feleségének.

A parfümőr a Deluxe Magazinnak elmondta, hogy, mint minden esetben, a felkérést ilyenkor is egy személyes beszélgetés követte, hogy megrendelő ízlése körvonalazódjon. Kiderült, hogy Roger Moore feleségének az enyhén krémes, picit púderes, de nagyon friss, életteli, összetett virágcsokorillatok tetszenek. Ám emellett már a reggelinél kiderült, a felszolgált Gróf Buttler Chardonnay-t kóstolgatva, hogy a Lady nagyon szereti a jó fehérbort is.

zimbio.com
Roger Moore és Kristina Tholstrup

Ez persze még mindig kevés egy ember illatízlésének feltérképezéséhez, így a parfümőr showroom-jában kb. 30-40 különböző alapanyagot, illatmintát is mutatott Lady Moore-nak, hogy megértse az illatpreferenciáit, majd meg is szagolta a hölgy bőrét a csuklóján, hogy körvonalazódjon a fejében az "illatlenyomata". Mivel egy alkotáshoz több mint tízezer illatból válogathat a parfümőr, lehetetlen lenne mindenre megvizsgálni a reakciókat, de a fő irányok így is hamar kiderültek, pedig egy személyre szabott parfüm vásárlója olykor nem is nagyon tudja, hogy pontosan mit vár a parfümtől, vagy mit szeretne vele kifejezni, pedig ez szintén fontos részlet. "Igen összetett, intuitív művészi alkotómunka, amíg összeáll a fejemben az illatélmény egy adott emberről, és azután ezt a láthatatlan benyomást rekonstruálom aprólékos munkával a laborban" - mondta a parfümőr.

Ezután a találkozás után ugyanis a parfümőr elkészít 3-5 illatvázlatot, amit elküld az ügyfélnek, aki kiválasztja a neki leginkább tetsző irányt, és együtt véleményezik. Ezt többször megismétlik, míg végül, nagyjából egy év után, elkészül a végleges, egyedi, az illető bőrőre aprólékosan ráigazított, "haute couture" parfüm.

Zólyomi Zsolt egyedi illatot csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készít, a tervezési munkát az anyagköltséggel együtt 10-30 ezer euró (2,7-8 millió forint) közötti összegért vállalja, függetlenül attól, ki rendeli, cég vagy magánszemély. Mint elmondta, magán megbízás esetén szinte teljesen mindegy, mekkora mennyiséget rendelnek végül az illatból, legtöbbször nem ennek az ára a mérvadó. Bár nagyban megdobja az árat, ha például egy ritka vagy különleges, akár 150 ezer euró (40,5 millió forint) kilogrammonkénti árban mért alapanyagot választ ki a megrendelő, vagy ha az elérhető legdrágább, ékszernek is beillő, aranyozott Puredistance Swarovski kristály parfümtokot szeretne, ami akár 669 ezer forintot is tehet a végösszegre pluszban.

Mint Zólyomi Zsolt elmondta, ügyfelei 95 százalékban külföldiek, ám annak nagyon-nagyon örül, hogy az elmúlt egy-két évben már egyre több magyar megrendelője is akad.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5