Magyar gasztronómiai fogások az Európai Parlamentben

Címkék: Magyarország, Európai Parlament, étel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Európai Unió soros elnöki tisztségének köszönhetően magyar ételeket is felszolgálnak ezen héten az Európai Parlament éttermében - jelentette be szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján a nemzeti gasztronómiai hét fővédnöke, Herczog Edit (MSZP) EP-képviselő.

Mint mondta, az EP-ben az elnökséget adó ország kultúráját, gondolkodásmódját is igyekeznek rendszeresen figyelemmel követni.


Libamáj a fogások között (a kép illusztráció)

A mostani gasztronómiai héten a Magyarországról érkezett Szabó László szakács minden nap magyar ételekkel gazdagítja az EP éttermének kínálatát. A képviselők megkóstolhatták már a borsólevest galuskával, a székelykáposztát, a libamájat kuglóffal és tokaji zselével, a magyaros malacsültet, és szerepel az étrenden a somlói galuska is.

Szabó László elmondta, hogy a parlament kérése alapján minden ételkategóriában a tradicionális magyar konyhára jellemző ételeket igyekezett összeállítani .

"Nagyon büszke voltam arra, hogy tegnap a választható ételek között a székelykáposztánál alakult ki a legnagyobb sor" - fogalmazott Herczog Edit. Ebből az ételből egy-egy fogás napi átlagos kelendőségénél jóval nagyobb mennyiségben mértek ki a konyhán - mondta.

Kis- és közepes vállalkozásokkal is foglalkozó képviselőként különösen fontosnak nevezte azt is, hogy az EP-ben ne csak az innovatív vállalkozásokat mutassák be, hanem a hagyományos foglalkozásokat is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5