Magyar Derby 2010 Overdose nélkül

Címkék: Magyar Derby, , lovas, Overdose

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2010. július 4-én a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derby-t, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló is, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.

"A program 14 órakor kezdődik, összesen tíz futam lesz, amelyből a 18:15 órakor rajtoló kilencedik a Derby, amelyen a hároméves angol telivérek vetélkednek a 2400 méteres távon. Az eseményre a belépés díjtalan" - mondta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón.

MTI
Képleírás

A 10 millió forint összdíjazású 2010-es Magyar Derby-n 16 induló lesz, ebből három szlovák és egy szerb ló. A mezőnyben négy kanca lesz, ami azért érdekes, mert legutóbb 1973-ban nyert kanca.

"Azt szerettük volna, ha Overdose itthon tér vissza, és jelenlétével emelte volna a Derby színvonalát. Azonban a mai próbafutáson kiderült, egészségileg ugyan rendben van, de még nincs csúcsformában. További két-három hetet adni kell neki a felkészülésre, így nem kockáztatjuk meg az indulását" - mondta Mikóczy Zoltán, a ló egyik tulajdonosa.

"A pata tökéletes állapotban van, és biztos vagyok benne, hogy jelenlegi formájában is nyerne. Azonban hosszútávon kell gondolkodni, mert Dózinak majd a külföldi nagy versenyekre kell koncentrálni, így a ló érdekében jó döntés született, hiba lett volna kockáztatni az indulásával" - mondta Sótonyi Péter egyetemi professzor, aki egyúttal a Magyar Lovasszövetség alelnöke.

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5