Mennyibe kerülnek a magyar luxusingatlanok?

Címkék: ingatlan, lakás, Budapest, Balaton

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Stagnál az ingatlanpiac Budapesten, jellemzően azok az ingatlanok keresettek, amelyeket sürgősen el akarnak adni tulajdonosaik. Stabil az örökpanorámás, jó helyen lévő luxuslakások ára, a Balatonnál a partmenti házak pörögnének, azokból viszont nincs elég.

Több szakértő szerint elérte mélypontját a magyarországi ingatlanpiac, az árak lejjebb már nem nagyon, maximum felfelé indulhatnak el. Aki vásárolni szeretne, annak most érdemes körülnéznie, akár reklámáron, milliókkal olcsóbban is meg lehet szerezni egyes belvárosi ingatlanokat. A kiemelt helyeken lévő luxuslakások ára azonban nem csökkent jelentős mértékben.

Mélyponton  az ingatlanpiac, most érdemes vásárolni

"Stagnál a piac Budapesten, az ingatlanárak nyomottak, kivételt az exkluzív helyen lévő, például Duna-parti, gellérthegyi, rózsadombi és panorámás lakások jelentenek" - mondta a Deluxe Magazinnak Dr. Bakó Katalin, a Reál Budapest Ingatlanközvetítő ügyvezetője. "Szintén jól tartják az árukat a valóban luxusszínvonalú ingatlanok, bár ezek közül nem mind az, amit annak hirdetnek. Jó áron lehet értékesíteni az új építésű prémiumlakásokat, vagy a jó helyen lévő, múlt század eleji, szép kertes villaépületeket vagy abban lévő lakásokat."


Exkluzív telken a Rózsadomb Villapark

Bakó szerint ezek az ingatlanok csak mérsékelten pörgetik a piacot, mert ugyan van rájuk érdeklődés, de ez jelenleg egy nagyon szűk réteget jelent. Nyáron egyébként általában nem tolonganak a vevők, néhány hónap múlva jöhet a fellendülés. "Az ősz mindig hoz fellendülést az eladások terén, a bérbeadás fő szezonja pedig a nyár vége, esetleg még az ősz eleje. Az eladási árak szempontjából viszont kedvezőtlen hatása van a bedőlt hitelesek piacra kerülő ingatlanjainak, még ha nem is engedik mindet egyszerre piacra dobni a kilakoltatási moratórium feloldásával."

Hogy milyen lakásokra van most leginkább kereslet? "Legnagyobb érdeklődéssel azokat a kényszerűségből, nagyon alacsony áron eladó lakásokat keresik a vevők, amelyeket 'sürgős' felkiáltással hirdetnek." Bakónak egyébként van magyarázata arra, hogy az általános trendek ellenére miért nem csökken az örökpanorámás lakások ára.


Kivételes panoráma a lakásokból

"Az örökpanoráma elvehetetlen. Ott beszélhetünk róla, ahol nem kell tartani attól, hogy a helyi szabályozást beruházói nyomásra megváltoztatják, és a meglévő panoráma (sokszor a napfény és az ég látványa is) egyszer csak eltűnik egy nem odaillő építkezés miatt. A panoráma lehet szép természeti táj, például hegyek, dombok, a folyó látványa, de sokszor az emblematikus épületekre (Parlament, budai vár stb.) való rálátást, mint városi panorámát is keresik a jobbmódú vásárlók."


Ízléses berendezés a Rózsadombon

"Az időtállóan értékes helyek azok, amelyek helyi önkormányzata egyáltalán rendelkezik koncepcióval, ez a koncepció pedig előtérbe helyezi a lakosság, az élhetőség szempontjait és kevéssé enged a rövidtávú profitérdektől hajtott beruházói érdekeknek. Vagyis gátat szab a túlépítésnek, a zöldfelületek beépítésének, a gépjárműforgalomnak, ahol jó a tömegközlekedés és a közbiztonság, és ahol a meglévő értékeket (mind az épített, mind a természeti értékeket) óvják és karbantartják."

Örökpanoráma és luxus

Ilyen örökpanorámás helyen épül Budapest egyik legexkluzívabb lakóparkja, a Rózsadomb Villapark. A lejtős telek miatt minden lakásból lebilincselő városkép látható, a saját park 6500 négyzetméteres. "Beruházásunk iránt a válság ellenére is nagy érdeklődés mutatkozik" - nyilatkozta a Deluxe Magazinnak Boglutz István, a Rózsadomb Villapark ügyvezetője. "Jellemzően belföldi magánszemélyek vásárolják a lakásokat, nagyjából az ingatlanok fele szabad még."

ingatlan.com
Kétszintes, budapesti penthouse lakás több mint 700 millióért

A Rózsadomb Villaparkban az exkluzív környezethez exkluzív árak tartoznak. "A 110-150 millió forintos lakások pörögnek" - tette hozzá Boglutz, de ezért cserébe szolgáltatások is járnak. "A különlegességek közé tartozik a 180 fokos örökpanoráma, mely a legtöbb földszinti lakásból is élvezhető. A Rózsadombon egyedülálló a 6500 négyzetméteres saját park, és a kétszeres Ybl-díjas tervező modern felfogású egyedi tervei is garanciát jelentenek az egyediségre."

Saját park, 24 órás portaszolgálat  és spa-részleg a Rózsadombon

"Az extra szolgáltatások közé a belső medence, szauna, jacuzzi, fitnessterem, biliárdterem, asztalitenisz terem és 24 órás portaszolgálat tartoznak. A közös költség négyzetméterenként 220-240 forint, vagyis egy 150 négyzetméteres lakás esetén ez havi 33-36 ezer forintos kiadást jelent" - zárta nyilatkozatát Boglutz.

A Rózsadomb Villapark szerencsés helyzetben van, mert ugyan van kereslet a luxuslakásokra, a rekordáras adásvételek ritkák. "Amiről én tudok az elmúlt néhány hónapból, akár saját irodánk praxisából, akár más ismerős irodákéból, az mindennek nevezhető, csak rekordárnak nem. Legtöbbször olyan alacsony árról van szó, ami a vevő számára 'jó fogás', az eladónak viszont csak a kényszer hozta rossz, de a legrosszabbnál (árverezés) mégis jobb megoldás" - jegyezte meg Dr. Bakó Katalin.

ingatlan.com
Villa a Balaton-parton, 600 millióért - ezeket keresik

Ahogy Budapesten, úgy a Balatonnál is az olcsó ingatlanokra vadásznak a vevők, a piac mélyponton van, sokan féláron is szabadulnának a házaktól - de így sincs rájuk vevő. Ugyan eladási hullám van a Balatonnál, a tulajdonosok egy része kényszerhelyzetben van, a vevők mégis további árcsökkenésre várnak, valószínűleg hiába. Vannak, akik évek óta árulják házukat, türelmesen várva egy komoly vevőjelöltre, a hitelek miatt bajba kerültek viszont nagyon nyomott áron is hajlandóak belemenni egy-egy adásvételbe.

A fővárosi trendekhez hasonlóan a Balatonnál sem kell aggódniuk azoknak az eladóknak, akik kiemelt helyen lévő ingatlant szeretnének értékesíteni. Közvetlen tóparti házból például nincs annyi, amennyire lenne vevő, ők egymással versenyezve, az általános trendekkel szembemenve felfelé hajtják az árakat. Jellemző a vízparti ingatlanok értékére, hogy az ingatlan.com adatbázisában találtunk olyan hirdetést, amelyben 900 millió forintért árulnak vízparti üdülőt, közel kéthektáros telekkel és villaépületekkel.

ingatlan.com
Exkluzív megoldások a majdnem egymilliárdos balatoni házban

Luxusingtalanokból sincs hiány, Balatonlellén 832 millió forintért kínálnak nyolcszobás, "remekbe szabott családi házat jövőt megelőző épületgépészeti megoldásokkal." A lakóépületet látványos helyiség-kapcsolatok és többszörös belső szinteltolás jellemzi. Az alsó szinten kialakított medencetér felett üveglépcső vezet az előtérbe, melynek üvegpadlója hangulatos átlátást biztosít.

Balatoni nyaralót több százmillióért

A Balaton északi partjának egyik legszebb részén, Balatongyörökön páratlan adottságokkal rendelkező hatalmas telken, álomszép kerttel, csodálatos panorámával, 2000-ben felújított, luxuskivitelben kialakított kúria és egy új építésű ház eladó - 650 millió forintért. Balatonbogláron 605 millió forintért kínálnak exkluzív villát a tóparton, az ár kulcsrakész állapotot jelent, a befejezést a vevő igényei szerint hajtják végre a kivitelezők.


Álomszép kert tartozik a 650 milliós balatongyöröki házhoz

Az ingatlan.com adatbázisa szerint a legdrágábban kínált budapesti lakás 862 millió forintba kerül, az Andrássy útnál lévő, nettó 400 négyzetméteres és 260 négyzetméter teraszos lakás panorámás az Operára, Bazilikára és Citadellára. Kívül-belül felújított ház legfelső emeletén található.

Eladó a Duna-Pest rezidenciák legszebbnek nevezett penthouse lakása is, a kétszintes, hatszobás lakás ára 754 millió forint. A budai várban 567 négyzetméteres, háromszintes villa 650 millió forintba kerül.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5