Kitálal a luxushotelek portása

Címkék: luxushotel,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyes vendégek bőrbilincseket és vudubábut rendeltek a szobájukba, de akadt olyan is, aki négy tükröt, tökéletesen besötétített szobát, húsz párnát vagy épp öt mikrohullámú sütőt igényelt - egyebek mellett erről is írt könyvében Jacob Tomsky német szállodaportás, aki tíz évet töltött amerikai luxushotelekben.

Amikor Tomsky egy-egy szállodai szoba ajtaján benyitott, gyakran lett kínos helyzetek szemtanúja: ruhátlan, máshol gátlástalanul zokogó, esetleg kalandra vágyó vendégre bukkant. "Egyesek épp arra vártak, hogy valaki benyisson, mások magát a gondolatot is merő horrornak tartották" - írja Tomsky Aki bejelentkezik, elveszett című regényében.

Állítja, minden ajtó mögött maga a sűrű élet lüktet. Látott már a szállodai szobákban válásuk miatt síró férfiakat, találka közben meglepett, vagy éppen a falból kihúzott törülközőtartóhoz bőrbilincselt vendéget. "Az utóbbinál kínosabb helyzet tényleg nem fordult elő" - állította a portás.

-

A 34 éves stuttgarti férfi hosszú utat járt be a recepciós pultig. Parkőrként kezdte, majd előléptették és végül eljutott a recepcióvezetői posztig, így dönthetett arról, ki kapjon ingyen magasabb kategóriájú szobát és ki leshesse ablakából a hátsó udvart.

Számtalan extra szolgáltatásra tartottak igényt a vendégek: volt, aki négy egészalakos tükröt, tökéletesen besötétített szobát, húsz extra párnát, öt mikrohullámú sütőt igényelt - és a hírességeknek minden kérését teljesíteni kellett. Egyikük vudubábut óhajtott a szobájába azonnal, ezért sem nézhetett rá senki ferdén - írja a portás.

Nemzetiség szerint is eltértek az igények: az angoloknak a fürdőkád volt fontos, a japánok gyakran kértek a kétszemélyes ágy helyett két egyszemélyest. A németek "könnyen kezelhetőek" voltak, szinte csak a hatékonyság érdekelte őket.

"Nem is gondolnánk, hogy drog, öngyilkosság vagy természetes okok milyen gyakran vezetnek halálhoz épp a hotelszobákban. Erről a személyzetnek mélyen kell hallgatnia" - áll Tomsky könyvében.

A szerző mindig is az írásból szeretett volna élni, most azonban visszavágyik az "ötcsillagos őrületbe", mert megszerette az emberek kiszolgálását, és bármelyik szállodába szívesen visszamenne, ha hívnák.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5