Luxushotel tíz méter mélyen a tengerben

Címkék: luxushotel, Dubaj, tenger

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tenger alatti szálloda épül lengyel tervek alapján Dubajban: az elképzelések szerint a vendégek a tengerszint alatt 10 méter mélyen elhelyezett diszkosz alakú lakrészben bérelhetnek szobákat.

Az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) épülő 120 millió dollár értékű beruházás tervei a tengermelléki Gdansk műszaki egyetemén készültek.

honlapon megtekinthető Water Discus Hotel fő alkotóeleme egy csaknem 1000 négyzetméteres víz alatti modul, amelyben 21 hangszigetelt vendégszobát alakítanak ki egy, szintén felszín alatti búvárközpont közvetlen szomszédságában. A lakosztályok speciális világítással rendelkeznek és panorámaablakaik szükség esetén különböző transzparenciájú redőnyökkel is besötétíthetők.
   
A tenger alatti világ rajongói a szobákhoz tartozó távvezérelt járművek segítségével kutathatják fel a tengerfenék zegzugait, így víz alá sem kell merülniük a helyi fauna és flóra titkainak megismeréséhez.

   

A tervek szerint a szállodai részt a tengerfenékhez három erős oszloppal rögzítik, a komplexum vízfelszín feletti, szintén diszkosz alakú moduljába pedig egy függőleges folyosó segítségével lehet feljutni lifttel vagy lépcsőn. A vendégek biztonsága érdekében veszély esetén a szálloda önállóan felmerül a felszínre, míg a felszínen található kisebb modulok mentőjárműként is használhatók.
   
A beruházásért felelős cégek elképzelései szerint a projekt a turisztikai és szállodai szolgáltatások új fejlesztési irányán kívül lehetőséget nyújt a víz alatti természetvédelem kiépítésére: a szállodában a tengeri ökoszisztémák védelmét szolgáló laboratóriumot is működtetnek egy új nemzetközi természetvédelmi kezdeményezés keretében.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5