Luxushotel lesz a londoni Admiralty Arch

Címkék: Luxushotel lesz az Admiralty Arch

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Luxushotel lesz Londonban a Trafalgar Square és a Buckingham-palota között sokáig kihasználatlanul álló egykori kormányépület, az Admiralty Arch (Admiralitás-boltív).

A tulajdonos az állam, amely 99 évre hatvanmillió fontért (húszmilliárd forintért) adja bérbe egy ingatlanfejlesztőnek - közölte a kormány. A befektető 100-szobás, királyi és elnöki lakosztályt magában foglaló ötcsillagos szállodává alakítja át, amelyet várakozásai szerint évente 100 ezer ember keres fel, felerészt szállóvendégként, felerészt látogatóként - írta a The Daily Telegraph.

A jellegzetes, félkörív-alaprajzú, boltíves épület gyakran látható a televíziós közvetítéseken, amikor hivatalos alkalmakkor az állam vendégei áthaladnak árkádja alatt. Legutóbb az olimpia győztesei vonultak el alatta.

-

Az Admiralty Arch-ot az omlás veszélye fenyegeti. Nevét a közeli Királyi Tengerészet Főhadiszállásáról kapta, holott nincs semmilyen tengerészeti vonatkozása: Viktória királynő dicsőségére emeltette fia, VII. Eduárd. A masszív hármas kapuzat terveit 1910-ben Sir Aston Webb készítette.

2000-ben a miniszterelnöki hivatal egyes részei költöztek ide a Whitehallból. Az épület érdekesség az Admiralty Arch "orra", amely egy apró, orralakú kiugrás két méter magasan a falból. Oka, eredete ismeretlen. A hagyomány szerint ez Napóleon orra, és mivel lóháton közlekedve derékmagasságba esik, aki az ívek alatt átlovagol, fényesíti azt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5