Luxushajón érkeztek illegális bevándorlók

Címkék: luxus, hajó, bevándorló

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mostoha körülmények helyett a lehető legfényűzőbb módon, luxushajó utasaiként próbált bejutni kilenc kínai az Egyesült Államokba.

Az illegális bevándorlók japán turistáknak "álcázták" magukat. A Queen Mary 2 óceánjáró személyzetéből egy malajziai férfi segítette őket feljutni a hajóra, és eljutni az ígéret földjére. A kínaiak több mint 6 millió forintnyi dollárt fizettek neki.

lucrativetravels.com
A csempészésre használt hajó

Az öt nő és négy férfi Dubajban szállt fel fizető utasként a luxushajóra, és rendben meg is érkezett New Yorkba, ahol azonban egy csapásra megváltoztak addigi luxuskörülményeik. Az ellenőrzésen kiderült, hogy japán útleveleik hamisak, ők pedig nem is tudnak japánul. Most rács mögött várják, míg kitoloncolják őket.

"Azt hitték, hogy kevésbé lesznek gyanúsak, ha méregdrága luxushajón érkeznek, nem pedig ütött-kopott bárkán az éj sötétjében. Eddig tényleg nem volt példa hasonlóra, mivel igencsak költséges módszer" - mondta John Saleh, az amerikai vám- és parti őrség tisztje.

A Queen Mary 2 nyújtotta kényelem valóban nagyban különbözik az embercsempészetre gyakran használt teherhajó-konténerekétől, amelyekben embertelenek a körülmények - a luxus óceánjárón viszont uszodák, golfpálya, színházak, báltermek mellett még planetárium is van.

A kínai "japán turistacsoport" malajziai cinkosa szintén rács mögé került, és embercsempészet vádjával indult ellene eljárás.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5