Luxusautó-dömping van Iránban a válság és a szankciók ellenére

Címkék: Luxusautó, Irán, válság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Soha nem látott módon virágzik a luxusautó-kereskedelem Iránban a nyugati szankciók és a gazdasági válság ellenére, egy év óta mintegy 560 Porschét adtak el - jelentette az iráni média.

"Ötszázhatvanhárom Porschét adtak el az elmúlt évben (2011 márciusa és 2012 márciusa között), 49,8 millió dollár (11,2 milliárd forint) értékben - írta a Hafte-Szobh című napilap hivatalos vámstatisztikákra hivatkozva.
   
A német autógyár idén 800 autót akar eladni Iránban, ami a lap szerint az igazolja, hogy a gazdag irániak mind drágább autókat akarnak venni.


Van igény a Porsche Cayenne-ra is
   
A Porsche Cayenne, Panamera és Boxter modelleket kínál, 110 ezer és 360 ezer dollár közötti áron (28-81 millió forint), amit készpénzben kell kifizetni. Rövidesen Maseratik is érkeznek az országba, 170 ezer-220 ezer dolláros áron (38-50 millió forintos) - mondta el egy autókereskedő.

Feltörekvő autópiac
   
A havi átlagbér Iránban mintegy 700 dollár (158 ezer forint). A Mercedeseket és BMW-et felváltó felső luxuskategóriájú autók iránti igény fellobbanása akkor jelentkezett, amikor az országot a nyugati nagyhatalmak súlyos szankciókkal akarják eltéríteni vitatott atomprogramjától. A büntetőintézkedéseket gazdasági válság is súlyosbítja: az infláció hivatalosan 20 százalékos, a munkanélküliség különböző források szerint 12 és 25 százalék között mozog.
   
Az iráni autópiac feltörekvőben van, 14 millió gépkocsi van forgalomban a 2005-ös 6 millióval szemben, de igen védett. Évente mindössze 40 ezer gépkocsi - Porsche, Mercedes Benz, BMW, Toyota, Kia, Hyundai, Peugeot és Renault - behozatalát engedélyezik.
   
Az iráni autógyártás - a dél-koreai Kiával és a francia Peugeot-val és Renault-val való együttműködésben jelentősen megnőtt, tavaly 1,6 millió gépkocsit gyártottak.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5