Egy menyasszony talpig luxusban - fotókkal

Címkék: luxus, elküvő, ruha

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mihály Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Április közepén már javában a tavaszi esküvők szezonjában járunk, emellett ilyenkor kerülnek bemutatásra a legújabb, 2012-es esküvőiruha-kollekciók is. Lássuk a leghíresebb esküvői ruhákat tervező márkákat és a dizájner darabok árait.

Vilmos herceg és Kate Middleton közelgő esküvője alaposan felbolygatta a sajtó és a divatvilág életét. Sorra készülnek az esküvői tematikájú fotósorozatok és címlapok, hiszen a vezető divatmagazinok is lázban égnek. Ennek tükrében nem csoda, hogy az idei tavasszal nagyobb szerepet kapnak a divatházak esküvői szekciói. Következzenek a legnépszerűbb esküvői kollekciók.

A hófehér Marchesa

A Marchesa elsősorban nem esküvői ruháiról híres, sokkal ismertebbek a vörös szőnyegen felvonuló extrém, ugyanakkor nőies estélyi ruhái. Az utóbbi években, sok sztárnak köszönhetően egyre népszerűbbek lettek a hét évvel ezelőtt alapított márka menyasszonyi ruhái.


Az alkalmi ruhákkal ellentétben, a Marchesa Bridal kollekció sokkal visszafogottabb, legalábbis első látásra. A ruhák teljesen hófehérek, a sifonból, selyemből és csipkéből készültek, de a szabások annál rafináltabbak. Akadnak hógolyóra emlékeztető sifoncsodák, de sok a visszafogott, római tógákat idéző, letisztult fazon is. Nagy szerepet kapnak a tüll virágok, a gyöngyök és a csipkedíszítés. A Marchesa ruhák ára általában 2 ezer dollártól (370 ezer forinttól) indulnak, és 8 ezer dollárig (1,5 millió forintig) mennek fel, de természetesen a különleges kívánságok miatt határ a csillagos ég.

A modern McQueen

Alexander McQueen neve eddig egyet jelentett a futurisztikus ruhákkal, amiket előszeretettel választottak extrém hírességek, hogy megbotránkoztassák a közvéleményt. 2011. áprilisától azonban minden valószínűség szerint elsőként a hercegi pár esküvője jut majd az emberek többségének az eszébe. A reflektorfényt kapott McQueen esküvői ruhák sokkal visszafogottabbak, de még így is messze állnak a hagyományos viselettől. Aszimmetrikus szabások és a bő fazonok a modern stílus képviselői. A különleges ruhák
ára igen borsos, 7700 és 11 ezer euró (2 és 3 millió forint) között vannak, de természetesen Kate Middleton ruhája biztos nem ebbe a kategóriába tartozik majd.

Az esküvői ruhák királynője: Vera Wang

Vera Wangot több sorozat és film tett végleg divattörténeti jelentőségűvé. Az előző márkákkal ellentétben Vera Wangot az emberek többsége kizárólag esküvői kollekciókat tervező cégként ismeri, pedig utcai ruházatokat is készít. Mégis vitathatatlan, hogy minden menyasszony álma egy Vera Wang.

A jobbára klasszikus szabást megbolondító tervezőnő ruhái most elérhető közelségbe kerültek. Az amerikai David’s Bridal üzletláncnak készített White by Vera Wang kollekció ára sokkal barátibb, mint a hagyományos ruháké. A White ruhák 600 és 1400 dollár (110 ezer és 260 ezer forint) közötti áron kaphatóak, ezzel ellenben egy igazi Vera Wang ruha ára 2 ezer és 8 ezer dollár (370 ezer és 1,5 millió forint) között van, nem is beszélve exkluzív kollekciójáról, ami 6 ezer és 16 ezer dollár (1,1 millió és 3 millió forint) környékén mozog.

A hagyománytisztelő Oscar de la Renta

Vera Wang mellett az egyik legismertebb esküvői ruhákat Oscar de la Renta készíti, aki a menyasszonyi és az utcai ruhák terén is kivívta az elismerést. A spanyol származású tervező gyakran visszatér gyökereihez, azaz az erősen vallásos, hagyománytisztelő ruhákhoz.


Visszafogottság jellemzi

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kollekcióban nem találhatunk rövid, koktélruhára emlékeztető darabokat, de összességében a szabásokra és az anyaghasználatra a visszafogottság jellemző. Az idei kollekcióban a spanyol kultúrához való visszanyúlást egy zöld szoknyájú selyemruha képviseli, aminek csipkés felsőrésze egybeolvad az arcot körülvevő fátyollal. Egy Oscar de la Renta ruha általában 3 és 5 ezer dollár (550 ezer és 920 ezer forint) között mozog.

Az elvont Lanvin

A Lanvin divatház nevét tavaly hazánk is jobban megismerhette, az itthon is kapható, a H&M-nek készített kollekciója nagy sikert aratott. A harsány színeket kedvelő Albar Elbaz esküvői ruhái meglepően visszafogottak, bár túlzás lenne azt állítani, hogy hagyományos darabokról lenne szó. A marokkói tervező elég tágan értelmezte a menyasszonyi ruha fogalmát, így találhatunk kétrészes, szoknyából és blúzból álló modellt, vagy a ’20-as évek charleston ruháira emlékeztető, egyenes szabású, alul tollal díszített darabot is. A kollekció főleg fehér esküvői ruhákat tartalmaz, bár gyakran megjelenik az orgonalila is. A Lanvin menyasszonyi ruhák 920 eurótól (250 ezer forinttól) kezdődnek és 5500 euróig (1,5 millió forintig) mennek fel.

A folytonosan megújuló Carolina Herrera


A Carolina Herrera ruhákat gyakran együtt emlegetik Oscar de la Rentával. A 72 éves venezuelai tervezőnő esküvői ruháival a világ élvonalában van, évről évre képes a megújulásra, már több mint három évtizede. A tervezőnő kollekciói általában visszafogottak, egy-egy aszimmetrikus szabás, vagy "habos" muszlin réteg bonyolítja a ruhákat. Azonban minden évben található valamilyen különlegesség a modellek között, idén egy fekete tulipánokkal díszített, ejtett vállú ruha volt az unikum. Carolina Herrera ruhái 3 ezer dollártól (550 ezer forinttól) indulnak, de vehetünk 8500 dollárért (1,6 millió forintért) is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5