Louis Vuitton város lett Zágráb

Címkék: Louis Vuitton, luxus, katalógus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Zágráb idén bekerült a Louis Vuitton híres francia divatcég 13 éve megjelenő, luxus kiadású európai városkalauzába, a City Guide 2012-be többek között Párizs, Barcelona, London, Moszkva és Berlin mellé.

A Louis Vuitton divatház kalauza arról nevezetes, hogy különleges adatokat közöl a kiválasztott város éttermeiről, kávézóiról, galériákról, a népszerű sétálóutcákról, bolhapiacokról. Európa 31 legnépszerűbb utazási célpontját tartalmazza a most megjelent kilenc könyvecske, amelyben nincs fotó. A kiadványt Ruben Toledo ismert kubai festő, szobrász és divatkritikus illusztrálta az adott város jellegzetes épületeivel, utcáival, kávéházaival és az ott élő emberekkel.

trendland.net
Éttermeket is ajánlanak benne

A Zágrábról kiadott zsebkönyv azzal az interjúval kezdődik, amelyet Veljko Marton, az első horvát magánmúzeum tulajdonosa - akinek porcelángyűjteménye látható volt a nyáron a budapesti Iparművészeti Múzeumban - adott és saját látnivaló ajánlatait is elmondta. A zágrábi Vuitton-kiadvány szállodák, éttermek, bárok, iparművészeti boltok, városi parkok bemutatásával folytatódik.

Zágráb Város Idegenforgalmi Közössége a hírhez hozzátette, hogy a Louis Vuitton City Guide 2012 horvát fővárosról szóló 40 oldalas könyvecskéje minden lényeges információt tartalmaz Zágrábról és lakóinak életéről. Példának fölhozta, hogy külön foglalkozik a füzet a struklival, a jellegzetes főtt tésztás, túrós, tejfölös, egybesütött sós étellel, a felsővárosi piaccal, a Dolaccal, a Britanaccal (Britannia tér) mint népszerű találkozóhellyel, amelyet reggel színes piaci forgatag lep el. A Britanacon a régiségpiac szombaton délelőtt és vasárnap egész nap tart.

Szerepel a könyvben Ivan Mestrovic (1883-1962), a világhírű horvát szobrász műtermének meglátogatása és a korzó a Jelacic tértől a Virágok teréig, amelyen legalább két-háromszor kell végigvonulni, ha új ruhát, vagy új partnert akar bemutatni a sétáló a főidőben, szombaton 11 és délután 3 óra között, vasárnap azonban rövidebb ideig tart a repríz.

A horvát városok közül egyedül Zágráb került be a kiadványba.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5