Hatmilliárdot érhet Liz Taylor portréja

Címkék: Liz Taylor, festmény, Andy Warhol

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Elárverezik Andy Warhol pop-art művész Elizabeth Taylorról készített egyik portréját, amelyért a licitet bonyolító aukciósház szerint akár 30 millió dollárt, 5,6 milliárd forintot is megadhatnak.

Andy Warhol 1963-ban vitte vászonra a Liz #5 címet viselő portrét, amelyet május 12-én New Yorkban bocsát árverésre a Phillips de Pury ház. A pop-art atyja "Elizabeth Taylor előtti ragyogó tisztelgésnek" szánta a képet - írta közleményében az aukciósház, kortárs művészeti részlegének vezetője révén hozzáfűzve, hogy a mű "valódi gyöngyszem".


Az ötös számú

Warhol több alkalommal is megalkotta a szerdán 79 évesen elhunyt hollywoodi díva portréját, a Liz #5 azonban kimagasló a darabok között. A nevető színésznőt türkiz háttér előtt, vöröslő ajkakkal, igéző szemekkel, fekete hajjal és rózsaszín bőrrel ábrázolta a művész.

A képről szólva a szakértő elmondta: "Warhol legjobb korszakából való, tökéletes, ragyogó színekkel, kifogástalan körülményekkel. Taylor klasszikus, mégis minden elemében metsző, pont olyan, mint amilyen a valóságban is volt, amikor Warhol 50 éve lefestette" - vélekedett Michael McGinnis.

A portré megtestesíti a pop-art művész legfontosabb témáit, hírnevet, gazdagságot, botrányt, szexet, halált és Hollywoodot - fűzte hozzá. Elizabeth Taylor - Marilyn Monroe és Jackie Kennedy mellett - Warhol egyik leghíresebb múzsája volt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5