Bérbe adják Liechtensteint

Címkék: Liechtenstein, luxusutazás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Aki az európai arisztokrácia köreibe vágyik, már nem kell beérje kastélyszállókkal és bálokkal - napi 13 millió forintért kibérelheti Liechtenstein egész hercegségét.

Természetesen törvényeket nem hozhat, és háborút sem indíthat (bár utóbbi nehéz is lenne, mivel Liechtenstein azon kevés országok egyike, amelynek nincs hadserege), de a napi 70 ezer dollárért (13,2 millió forintért) kedvére kalandozhat társaival a 160 négyzetkilométeres országban az, aki kifizeti az összeget. A hercegség 35 ezer lakosa akár 150 főből álló csoportot is szívesen lát.

jokepek.eu
A vaduzi kastély

Érkezésükkor átadják a vendégeknek az ország jelképes kulcsát, majd házigazdájukkal, az ország fejével, II. János Ádám herceggel találkozhatnak, aki megkínálja őket pincészetének boraiból. A liechtensteiniek a vendégek tiszteletére ideiglenesen átnevezik az utcákat, új pénzt nyomtatnak, és új nemesi pecsétet terveznek. A meghirdetett tevékenységek között olyanok szerepelnek, mint lovaskocsizás a fővárosban, Vaduzban, szánkózás, síelés és túrázás vidéken, de aki különlegesebb szórakozásra vágyik, az rendelhet tűzijátékot vagy középkori felvonulást is.

Tavaly a rapper Snoop Dogg már megpróbálta kibérelni az országot egy videóklip forgatásához, de a hatóságok elutasították, mivel túlságosan rövid időt szabott a felkészülésre. Az tiszteletbeli hercegeknek és hercegnőknek már hat hónappal a vakáció kezdete előtt jelezniük kell szándékukat, és ha az utolsó pillanatban lemondanák a megrendelést, elveszítik az előleg felét.

A hercegi vakációt a nyaralók számára magánházak kibérlésével foglalkozó Airbnb.com oldalon lehet megrendelni, a megvalósításában pedig a liechtensteini Xnet rendezvényszervező és marketing cég segít. Az Airbnb blogja szerint "minden rendezvényt helyi cégek termékeit és szolgáltatásait használva szervezünk meg".

A brit Guardian lap úgy értesült, egy jegyespár már jelezte, hogy az országban szeretnék megtartani esküvőjüket, de később az eljegyzést felbontották, így egyelőre senki nem mondhatja el magáról, hogy pünkösdi herceg volt Liechtensteinben.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5