Kaszparov lett a Legyen Ön is milliomos győztese Grúziában

Címkék: Garri Kaszparov, milliomos, győztes

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Garri Kaszparov az első győztes a Legyen Ön is milliomos című népszerű tévés kvíz grúz változatának történetében; a korábbi sakkvilágbajnok nyereménye húszezer lari (2,26 millió forint), amelyet jótékony célra ajánl fel.

Kaszparov öt napra érkezett Tbiliszibe, ahol egyetemi hallgatóknak tart előadásokat a XXI. század geopolitikai kihívásairól - olvasható a RIAN (http://www.rian.ru) orosz hírügynökség honlapján.

A korábbi sakkvilágbajnok a Rusztavi-2 televíziós csatorna meghívására vett részt az Akar-e húszezer larit elnevezésű kvízjátékában.

france24.com
Jótékony célra ajánlotta fel a pénzt

Az utolsó, mindent eldöntő tizenötödik kérdés előtt Mamuka Gamkrelidze műsorvezető kiemelte, hogy azt a játék történetében még senkinek sem tette fel.

"Húszezer larit még senki sem nyert, de kinek is lenne erre a legnagyobb esélye, mint egy zseninek" - fogalmazott a játékmester.

Garri Kaszparov az utolsó kérdés megválaszolásakor végül a mellette ülő felesége intuíciójára hagyatkozott, így "milliomossá vált". A nyereményt a sakkozó jótékony célra, egy szívbeteg testvérpár műtétjére ajánlotta fel.

Garri Kaszparov (1963) 1985-ben lett sakkvilágbajnok, és máig ő az, aki legfiatalabb korában nyerte el ezt a címet. 1993-ig a FIDE hivatalos világbajnoka volt, ekkor azonban vitába keveredett a FIDE-vel és önálló szervezetet hozott létre, a Professzionális Sakk Szövetséget (PCA). E szervezet világbajnoka (a "klasszikus sakkvilágbajnok") volt 2000-ig, amikor Vlagyimir Kramnyik legyőzte.

Kaszparov volt az első sakkvilágbajnok, aki hivatalos páros mérkőzésen vereséget szenvedett egy számítógéptől. 1986-tól 2005-ös visszavonulásáig folyamatosan vezette a FIDE élőpontlistáját. Övé a sakk történetének eddig legmagasabb FIDE élőpontszáma: 2851.

2005. március 10-én jelentette be, hogy felhagy a sakkal, politikával és írással fog foglalkozni. Létrehozta az Egyesült Civil Front mozgalmat, és csatlakozott a Vlagyimir Putyin akkori elnök politikáját ellenző A Másik Oroszország koalícióhoz. 2008-ban jelölt volt az oroszországi elnökválasztáson.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5