Magyar lett Európa legszebb bélyege

Címkék: legszebb, bélyeg, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ötvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. A győztes bélyegújdonságon Kormos István Vackor mesekönyvének illusztrációi, Reich Károly Kossuth-díjas grafikus munkái láthatók.

Az alkalmibélyeg-kisív, a hozzátartozó borítékrajz és bélyegző grafikáját Kara György bélyegtervező grafikusművész készítette.

MTI
A nyertes kisív

Az EUROPA-bélyegek "szépségversenyének" történetében példa nélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet. Az elmúlt években a Csillagászat és a Levélírás témakörökben hasonló sikert ért el Magyar Posta. Az idei téma a Gyermekkönyvek címet kapta. A második helyezett a Szlovén Posta, harmadik pedig a Horvát Posta lett.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben lehetőséget kínál arra, hogy tagjai EUROPA-témában bélyeget bocsássanak ki. A tagországok minden évben egy-egy témakört választanak, jövőre a téma az Erdő lesz, mert az ENSZ a 2011-es évet a Fák Nemzetközi Évének nyilvánította.

A PostEurop honlapján május óta tartott a közönségszavazás és a szervezet Liechtensteinben, Vaduzban megtartott október 13-14. plenáris ülésén jelentették be a szavazás végeredményét, a magyar győzelmet.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5