Ki keresett a legtöbbet koncertezéssel idén?

Címkék: koncert, millió, turné

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Billboard amerikai zenei portál összesítése szerint a Bon Jovi volt 2010 legsikeresebb koncertelőadója: a rockcsapat 146,5 millió dollárt (30 milliárd forintot) keresett egy év alatt fellépéseivel, amelyek 1,5 millió nézőt vonzottak.

Eddig csak a Rolling Stones (1998-ban és 1999-ben) és a Greatful Dead (1991-ben és 1993-ban) volt képes arra, hogy három éven belül kétszer is a legsikeresebb koncertelőadó legyen, hozzájuk csatlakozott a Bon Jovi, amely 2008-ban már kivívta ezt a címet.

wired.com
Duplázott a zenekar

"Vicces dolog ez, mert egyrészt persze büszke vagy rá, ha ilyet hallasz, ugyanakkor ezek a számok a zeneiparban jelentenek valamit, a közönségnek nem" - fogalmazott Jon Bon Jovi, a 26 éve működő zenekar alapítója, énekese. Mint hozzátette, az emberek nem azért jönnek a koncertjeikre, mert ők állnak az első helyen különböző listákon.

A zenekar 2009. november 20. és 2010. november 28. között produkált 146,5 millió dolláros (30 milliárd forintos) bevételt, 1,5 millió nézőt, 69 telt házas bulit. Mindez a The Circle című 2009-es lemezhez kapcsolódó turné volt; 2008-ban az előző évi Lost Highway című album turnéja még többet, 210 milliót hozott a konyhára, amely minden idők tizedik legnagyobb koncertbevétele egy év alatt.

A The Circle, majd az időközben megjelent új Greatest Hits album turnéja érintette többek között Észak-Amerikát, Spanyolországot, Hollandiát, Angliát, Mexikót, Latin-Amerikát, Japánt és Ausztráliát is. A koncertsorozat 2011 februárjában Észak-Amerikában folytatódik, májustól júliusig pedig ismét Európában játszik a zenekar.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5