A világ legnagyobb óceanáriuma épül

Címkék: legnagyobb, óceanárium, Oroszország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ legnagyobb óceanáriumát építik fel 2012-ig az oroszországi Távol-Keleten, Vlagyivosztok közelében.

A Russzkij-szigetre megálmodott létesítmény 435 vízmedencéjével és akváriumával mindenekelőtt arra szolgál, hogy jobban kutathassák a Csendes-óceán északnyugati részének tengerbiológiáját - mondta Dmitrij Pitruk, az Orosz Tudományos Akadémia illetékese.

v7n.com
Elsősorban a tengeri állatok viselkedését tanulmányozzák majd

Az akváriumokban a biológusok elsősorban a tengeri állatok mesterséges körülmények közötti viselkedését tanulmányozzák majd - tette hozzá Pitruk, aki egyúttal az óceanárium igazgatója. A látogatók pedig egyebek mellett egy 75 méter hosszú, vízalatti alagúton figyelhetik meg a tengerek lakóit.

A mintegy 195 millió euróra (55 milliárd forintra) becsült beruházásra egy tajvani vállalat, a The Huangs Green Country Co. Ltd. kapott megbízást. "A fedett létesítmény 20 ezer négyzetméteres. Ez lesz a világ legnagyobb óceanáriuma, ami az összvízmennyiséget illeti" - jelentette ki Kenny Csen (Chen), a vállalat vezetője.

Az óceanárium nem véletlenül kerül a Russzkij-szigetre: a tervek szerint itt tartják az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóját 2012-ben. A jelenleg 21 taggal működő APEC-et 1989-ben hozták létre a Csendes-óceán mentén fekvő országok azzal a céllal, hogy elősegítse a gazdasági együttműködést az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Sajtójelentések szerint Oroszország mintegy 3 milliárd eurót (857 milliárd forintot) szán a csúcstalálkozó előkészítésére. Ezért az összegért többek között bővítik a vlagyivosztoki nemzetközi repülőteret, és a szigetet híddal összekötik Vlagyivosztokkal.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5