A legjobban fizetett zenészek 2010-ben

Címkék: lista, zenész

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mi kell ahhoz, hogy 2010-ben a legjobban kereső zenész lehessen valaki? Egy legalább a nyolcvanas években elindított karrier. Persze a tehetség és a népszerűség sem árt. A legjobban fizetett zenészek következnek.

A toplistások fele legalábbis megfelel a legalább húsz-harmincéves zenészi pályafutás kritériumának. Így például U2, AC/DC, Bruce Springsteen és Madonna 372 millió dollárt (83,1 milliárd forintot) keresett 2009 és 2010 júniusa között, ez pedig több mint a fele annak, amit a legjobban fizetett 10 zenész kapott összesen.

1. U2 - 130 millió dollár, 29 milliárd forint

Forbes.com
A legjobban kereső banda

A világ legsikeresebb rockbandája 2009-ben kezdte meg legutóbbi turnéját, ami több mint 311 millió dollár (69 milliárd forint) bevételt termelt. Minden állomáson tízmillió dollárért (2,2 milliárd forintért) fogytak a jegyek. Ha ehhez hozzávesszük a rádiós jogdíjakat, az albumeladásokat és egyéb termékek eladását, 130 millió dollárral a legjobban kereső bandát kapjuk.

2. AC/DC, 114 millió dollár, 25,5 milliárd forint

Az ausztrál heavy metal fenegyerekei 1973 óta rezgetik a rajongók dobhártyáját, legutóbbi turnéjukon 226 millió dollárt (50 milliárd forintot) kalapozva össze.

3. Beyonce Knowles, 87 millió dollár, 19,4 milliárd forint


Nem csak a zenélésből él

A 28 éves énekesnő 93 állomásos turnéja ugyan csak 86 millió dolláros (19,2 milliárd forintos) bevételt generált, az énekesnő üzletasszonyként is a saját talpára állt. A Nintendóval és L'Oreallal kötött megállapodások is hoztak a konyhára, és Beyonce House of Dereon divatcége is egyre növekszik.

4. Bruce Springsteen - 70 millió dollár, 15,6 milliárd forint

Kétmillió eladott jegy a turnén, érces hang, 45 évnyi karrier. Mivel az énekes dalait a rádiók is rendszeresen játsszák, innen is számíthat jelentős összegekre. Bár magyar rádiókban inkább csak a Streets of Philadelphiát lehet hallani.

5. Britney Spears, 64 millió dollár, 14,3 milliárd forint

Igazi visszatérő, a 28 éves énekesnő már túl van karrierje mélypontján, 98 helyszínen adott koncertet, ami 130 millió dolláros (29 milliárd forintos) bevételt hozott.

A listán őket követi Jay-z (63 millió dollár), Lady Gaga (62 millió dollár), Madonna (58 millió dollár), Kenny Chesney (50 millió dollár) és a Black Eyed Peas (48 millió dollár).

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5