Belga trappista 2009 legjobb söreinek élén

Címkék: sör, legjobb, lista, RateBeer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megválasztották 2009 legjobb söreit. Ezúttal nem szakemberek tették le a voksukat, a kedvenceket maguk a sörivók választották ki a világ egyik legnagyobb sörös weboldalán. Az első helyezett egy belga trappista sör lett aminek 7 ezer forint palackja.

A RateBeer weboldal az egyik legkeresettebb sörös adatbázist tartalmazó honlap, az ide látogatók közel 107 ezer különféle sörről találnak itt információt 9500 gyártótól. Ilyen választék mellett voksolhattak a sörivók, ebből állt össze 2009 legnagyobb sörös élményeiből kialakult toplista.

westvleteren12.com
A legkedveltebb sör

Összesen 2,5 millió szavazat érkezett, első helyen egy belga trappsita ale típusú sör végzett, a Westvleteren 12. Egyetlen üveg ebből az italból 35 dollár, vagyis 7 ezer forint. Alkoholfoka 10,2 százalék.

A második helyet a svéd Närke Kaggen Stormaktsporter kapta, ez az Imperial Stout típusú ital hangamézzel lett megbolondítva, és több mint két hónapig tölgyfahordóban érlelték. Alkoholja 9 és 10 százalék körüli, évjárattól függően.

3floyds.com
A Dark Lord széria igen népszerű

A harmadik helytől kezdve az amerikai sörök viszik a pálmát, az első tízbe még éppen befért egy belga sör, a Rochefort Trappistes 10, az újvilág Imperial Stout-jai lesöpörték a mezőnyt.

Harmadik helyen a Cigar City Bourbon Barrel Aged Hunahpu’s Imperial Stout nevű főzet áll, a floridai ital 11 alkoholfokos.

Ezt követi két indianai sör, a Three Floyds Oak Aged Dark Lord Russian Imperial Stout és a Three Floyds Vanilla Bean Barrel Aged Dark Lord Russian Imperial Stout, utóbbi már csak neve hosszával is kisebb rekordra pályázhatna.

A százas listára az amerikai italokon kívül 13 belga, 5 dán, 3 kanadai, két svéd sör került fel, egy-egy palackkal pedig Hollandia, Németország, Norvégia és Anglia is képviseltette magát. A teljes lista megtalálható itt.

 

 

 

3 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Sörspecialista | 2010. március 26., péntek 10:23:23

kissé felülreprezentáltak ebben a mintában az amerikai fogyasztók. csoda-e, ha annyi amerikai termék került az első 100-ba? meg aztán ízlésvilág kérdése. a magyar közízléshez jobban illenek szerintem az osztrák-német-cseh sörök

Bigbilly | 2010. március 4., csütörtök 11:29:33

Például én ... és a környezetemben még jópáran. Úgy tűnik nekem, nem ittál még igazi belga 10 fokos sört. Nem az alkoholtartalom dominál (érdekes módon), hanem az íz. Egyébként pedig ízlések és pofonok különbözőek. A tiéd is egy vélemény a sok közül az enyémmel együtt ...

Manuka | 2010. március 3., szerda 17:42:38

Ki szereti azokat a söröket amiben 10-12 százalék alkohol van? Az már nagyon erős. A sörnek az a lényege szerintem, hogy ne legyen magas az alkohol tartalma és nyáron jól essen egy-két hideg korsóval. Én legalább is a 5-6%-os söröket kedvelem abból is a szűretlen Bajor búzákat.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5