Szőlőből készült a legjobb idei pálinka

Címkék: fesztivál, verseny, pálinka, Brill

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája az ország legjobb idei pálinkája - közölte a 11. alkalommal a hétvégén Gyulán megrendezett nemzetközi kisüstipálinka-fesztivál ötletgazdája és főszervezője.

Lovász Sándor elmondta: a program részeként meghirdetett országos pálinka- és gyümölcspárlatversenyre a kereskedelmi céllal főzött pálinkák között nyerte el Tolna megyei Harc községben készített nedű a legjobb minősítést. Az idei győztes pálinkát már hagyományosan elhelyezik a korábbi első helyezettek mellé a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pálinkás vitrinében, mint nemzeti kincset.


A Brill manufaktúra párlatai

A mostani versenyre kilenc országból 858 nevezés érkezett, és közülük kellett kiválasztania a szakmai zsűrinek a legjobbakat.

Az év pálinkája cím mellett több más kategóriában is eredményt hirdettek. Például a legeredményesebb magyar kereskedelmi pálinkafőzde címet az Agárdi Pálinkafőzde Kft., míg a hasonló, de bérfőzde díjat a Boldogkő-Fruit Kft. nyerte el.

Az idei megmérettetésre sokan jelentkeztek Erdélyből, illetve Szerbiából és a Vajdaságból, ezért a szervezők külön is értékelték az innen beérkezett párlatokat. Erdélyből egy törkölypárlat, míg a Vajdaságból egy ágyas vilmoskörtepárlat bizonyult a legjobbnak.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

sompalinka | 2010. április 20., kedd 11:31:46

A versenyt megelőzően alapvető kételyeim voltak a tradicionálisan gyenge szakmai színvonalú rendezés miatt. Most az eredményeket látva - és miután ismerem a versenyzők jelentős részét - valami elmozdult, valami nagyszerű történt! De... abban bizonytalan vagyok, hogy a "szakmai zsűri" tevékenysége javult volna fel jelentősen, sőt biztos vagyok, hogy nem! Talán inkább egy évek óta tartó színvonalas főzdei, pálinka-szakmai munka "kényszerítette ki" az említett szép eredményeket, melyet ma már nem lehetett elhallgatni, nem lehetett háttérbe tolni, nem lehetett a gyengét felpontozni, a jót lepontozni a több éve kártékonyan működő, egyéni érdekeket szolgáló "zsűrinek". Épp ezért elismerés a Brillnek, a Bestillónak, a többieknek, mert győztek, és mert legyőzték a szakmaiatlanságot!

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5