A legjobb napszemüvegek tavaszra

Címkék: legjobb, napszemüveg, tavasz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mihály Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tavaszi és a nyári öltözék elengedhetetlen kelléke a napszemüveg. A legnagyobb divatházak és napszemüvegmárkák kollekcióinak segítségével bemutatjuk az idei trendeket.

A melegebb idő beköszöntével a mindennapi életünk részévé válnak a napszemüvegek, amelyek óvnak a naptól, és természetesen stílusossá is varázsolják a külsőt. Sokféle szempontnak kell megfelelni egy jó napszemüvegnek, így nem árt, ha igazán minőségi kollekciók között válogatunk. A lehetőségek ma már kifogyhatatlanok, hiszen minden magára valamit is adó híres divatház jelentkezik napszemüvegekkel is. Lássuk most az idei trendeket a nagy napszemüvegmárkák között.

Jellegzetes Alexander McQueen stílus

Anglia elsőszámú divatmárkája a napszemüvegek terén is ugyanolyan népszerűségnek örvend, mint a ruhadarabok esetében. Főként aviátor fazonú napszemüvegek között válogathatunk, amik hagyományos vékony és egyedi, vastag kerettel is kaphatóak. A márka ragaszkodik a tavaly elhunyt divattervező egyéni stílusához, így az ikonikusnak számító aranyszínű koponyái diszkréten ugyan, de a napszemüvegeken is megjelennek. A Lee McQueen napszemüvegek ára 230 és 265 font (71 és 82 ezer forint) között ingadoznak.

Sikkes Bulgari megjelenés

Ha drámai, ugyanakkor nőies megjelenést szeretnénk, akkor alapvető kelléke külsőnknek egy Bulgari napszemüveg. A márka kiegészítői igazán exkluzívak, a francia sikk megszemélyesítői.

Elsősorban nagyméretű, vastagabb keretes napszemüvegek közül válogathatunk a Bulgari kollekciójában. A különböző színű lencséken kívül a szárak alakja, illetve az azokon található kövek azok, amik még különlegesebbé tesznek egy-egy darabot. A francia márka modelljeiért 123 és 381 font (38 és 118 ezer forint) között juthatunk hozzá.

Klasszikus és újító Chanel stílus

Nehezen találunk a világon a Chanelnél stílusosabb és exkluzívabb napszemüvegeket. A divatház - ahogy a ruhák terén is - a folyamatos divatkövetés mellett igyekszik időtálló darabokat tervezni. A 2011-es tavaszi napszemüveg kollekcióban is érezhető egyfajta kettősség, egyrészt a visszanyúlás a gyökerekhez az állandó kísérletező, újító szándék mellett. Ennek fényében a kollekcióban találhatunk igazi vintage stílusú aviátor napszemüvegeket, nagyméretű "légyfazonokat" és kicsivel visszafogottabb, de erőteljes keretű modelleket. Chanel napszemüvegeket 75 és 310 font (23 és 96 ezer forint) között rendelhetünk.

Hagyománytisztelő D&G napszemüvegek


Dél-olasz hangulat

Az olasz tervezőpáros, Domenico Dolce és Stefano Gabbana napszemüveg-kollekcióikba is beleviszik a tradicionális dél-olasz hangulatot, amihez sokszor egyik legjobb barátjuk, Madonna nyújt segítséget. A pophercegnő olyannyira belefolyik a munkálatokba, hogy már saját kollekciója is megjelent a divatháznál.

A kifinomult olasz stílus a férfi és a női darabokon is érezhető, mindkét nemnél megjelenik a vékony keretes aviátor forma, a túlméretezett fazonok és a vintage jegyében a felfelé szélesedő, "cicás" napszemüvegek. D&G napszemüvegeket már 45 és 102 font (14 és 31 ezer forint) között kaphatunk.

Sokszínű Dior kollekció


Nagy hangsúly a különleges szemüvegszárakon

Az utóbbi időben a Dior kapcsán csak John Galliano botránya merült fel, de az ügy talán lassan feledésbe merül, és figyelmünket a tavaszi kollekciónak szentelhetjük. A Dior napszemüvegek viselése szintén egyfajta presztízst jelent, hiszen hihetetlenül aprólékos tervezésűek. A kollekcióra leginkább az eklektikus vonások jellemzőek, az oversize fazonok jól megférnek az aviátor és a hagyományosabb modellek mellett.

Ami megfigyelhető, hogy a francia divatház nagy hangsúlyt fektet a különleges szemüvegszárakra, illetve előszeretettel használja a párducmintát. Dior napszemüvegeket 119 és 396 font (37  ezer és 122 ezer forint) közötti összegért vásárolhatunk meg.
 
Sportos Gucci modellek


Címlapfoglalók

A Gucci a tavaszi és a jövő téli kollekciói egyaránt taroltak a kifutókon és a magazinok hasábjain. Régen volt már olyan divatmárka, ami ennyire elfoglalta volna a címlapokat. Érdekes módon a nőies kollekció ellenére a napszemüvegek terén kicsit sportos stílusra váltott az olasz divatház. Természetesen itt is megtalálható a szezon összes divatos fazonja, összességében azonban elmondható, hogy csak pár igazán nőies napszemüveget találunk. Nagy hangsúlyt fektettek a keretekre, amik vastagságuk ellenére mégis légiesnek tűnnek. A Gucci napszemüvegek ára széles skálán mozog 85 és 295 font (26 és 91 ezer forint) közöttiek.

Vintage Marc by Marc Jacobs kollekció


Egy szó: vintage

Napjaink egyik legkiválóbb divattervezője a Louis Vuitton mellett saját márkáját is igazgatja. A Marc by Marc Jacobs 2011-es tavaszi napszemüveg-kollekciója kapcsán csak egy szó juthat eszünkbe: vintage. A modellek nagy része olyan, mintha egyenesen a ’60-as, ’70-es évekből kerültek volna a 21. századba. A füstszínű, bézs és párducmintás napszemüvegek komolyságát azért oldja a cicás, vagy túlméretezett keret, illetve néhol megjelenik egy-egy élénk színárnyalat is. Az aktuális trendeket bemutató Marc by Marc Jacobs kollekció darabjai 80 és 97 font (24 ezer  és  30 ezer forint) között vásárolhatóak meg.

Police - a klasszikus


Leegyszerűsített fazonok

Kevés olyan napszemüvegmárka van, amelyik képes felvenni a versenyt a nagynevű divatházak kiegészítőivel. A Police egyértelműen a ritka kivételek közé tartozik, hiszen az egyik vezető márkáról van szó. Az olasz urbánus stílusjegyeket magán viselő 2011-es kollekcióval hűek maradtak az eredeti elképzeléshez, azaz elsősorban a vékony keretek és férfias, leegyszerűsített fazonok uralkodnak. A Police napszemüvegek ára 40 és 105 font (12 és 32 ezer forint) között alakul.

Az ikonikus Ray-Ban

A Ray-Ban a világ egyik legikonikusabb napszemüvegmárkája. Az utóbbi években főleg, hiszen mindent elsöprő népszerűséggel tért vissza a klasszikus, műanyagkeretes Ray-Ban fazon, azaz a Wayfarer.

Idén azonban új irányvonalak felé megy el kollekció, egyrészt nagy hangsúlyt kapnak a sportos aviátor szemüvegek, illetve a "cicás", felfelé szélesedő fazonok. Mindezek mellett gondoltak a keskenyebb arcú fogyasztókra is, a Wayfarer egy lekerekített verzióját készítették el, melyet előszeretettel használ Kylie Minogue is. Az ikonikus napszemüvegekhez 63 és 131 font (19 és 40 ezer forint) között lehet hozzájutni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5