A legjobb halételeket készítik el a budapesti éttermek

Címkék: legjobb, hal, étel, verseny, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Különféle vendéglátóhelyek mérik össze tudásukat a Halra Magyar, Halra Bor! elnevezésű versenyen. Első héten rácpontyot készítenek a résztvevők, a zsűri öt étteremben kóstol.

 Minden hónap első péntekén öt-öt étteremnek kell elkészítenie valamilyen előre meghatározott halételt és felszolgálni a hozzá illő magyar bort; első alkalommal, jövő pénteken a rácpontyot - közölte Somorai László, az Aranyponty Zrt. kommunikációs vezetője.


Többféle halételt kell majd elkészíteni a résztvevőknek

A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd egy semleges helyszínen eredményt hirdetnek. A nyertes étterem továbbjut, majd a következő hónapban másfajta halétel elkészítésében mérheti össze tudását más éttermekkel.

A zsűri elnöke Lévai Ferenc, a Magyar Haltermelők Országos Szövetségének társelnöke, az Aranyponty Halászati Zrt. vezérigazgatója, a zsűri tagjai pedig augusztus 6-án Benkő László, Bényi Ildikó, Koncz Gábor és Straub Dezső lesznek. Ezzel egy időben sajtózsűri is dolgozik, amelynek tagjai szintén felkeresik az éttermeket és ők is kiválasztják a szerintük legjobb rácpontyot elkészítő helyet. A sajtózsűri minden fordulóban különdíjat ad egy étteremnek.

Az első fordulóban a Rozmaring Kertvendéglő, az Új Sipos Halászkert, a Kéhli Vendéglő, az Öreghalász Étterem, a Régi Sipos Halászkert és Étterem vesz részt. Az eredményhirdetés a Víg Kalmár Vendéglőben lesz.

A verseny célja felhívni a figyelmet a kiváló magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy nagyszerű és könnyen elkészíthető egészséges halételeket nem csak ünnepnapokon lehet enni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5