Nagy-Britannia legjobb fürdői

Címkék: Nagy-Britannia, fürdő, wellness, spa

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Egyesült Királyságban az egészségturisták is megtalálják a számításaikat. A történelmi hagyományok és a modern spa- wellness-divat egyaránt igen erősek. Lássuk Nagy-Britannia legjobb fürdőit.

Vár London!

Vár London!

Játssz velünk a Deluxe Magazin és a VisitBritain közös játékán, és nyerj páros repülőjegyet Londonba.

A játékhoz a kérdéseket itt találod!

Történelmi fürdővárosok

A XVI. századtól várják testi és lelki megtisztulásra, felüdülésre várókat a történelmi fürdőhelyek. Az egészségturizmus pedig biztosítja, hogy ezek ma is népszerűek legyenek, pedig az 1500-as évek óta került minden lakásba fürdőszoba.

Bath megkerülhetetlen helyszín, ezt Világörökség címmel is elismerték. Már több mint kétezer éve a rómaiak is rájöttek, hogy vize gyógyító erővel bír, a Thermae Bath Spa ezeket a hagyományokat viszi tovább. Például az Egyesült Királyság egyetlen tetőtéri, természetes meleg vizű medencével.

Harrogate törökfürdője Yorkshire-ben található, ezt (a magyar fürdőkkel szemben) természetesen nem törökök emelték. Jellemző a viktoriánus luxusra és minőségre, hogy a csempék, tölgy és mahagóni öltözők 99 százalékban eredetiek. Cheltenham "csak" 1716 óta fürdőváros, ennek ellenére a lubickolást feltétlenül érdemes városnézéssel kiegészíteni, annyi a látnivaló.  


visitbritainimages.com
Kilátás a gyógyuláshoz

Vidéki egészségfarmok

Az egészségfarmokon egyszerre találjuk meg a mozgásban, szépülésben és gasztronómiában az egészséghez vezető utat. A vidéki környezetben egy napra vagy egy teljes hétre is érdemes foglalni, és életmódot váltani. A szépséghez és az egészséghez vezető út megtalálásában képzett személyzet segít, akik összeállítják a jelentkezők személyi programját is.

A Champneys egészségszálló Tringben, Hemel Hempstead mellett található. Nagy tapasztalattal bíró intézmény, hiszen ez volt az Egyesült Királyság legelső egészségfarmja. A holisztikus szemléletet képviseli: a testi, lelki és szellemi egészség véleményük szerint egyszerre kezelendő, együtt elérhető cél. A gyönyörű Rothschild kastélyhoz 170 kastélyos park tartozik, de a környék látnivalói is gyógyító hatássall vannak a lélekre.

visitbritainimages.com
Törökfürdőkből sincs hiány

Londontól egyórányi útra található Grayshot Hall, amely luxusszobáiról és természeti környezetéről is híres. Deres Cross Hall Lichfieldtől északra található, egy vidéki angol otthon és egy modern spa keresztezése. A skót Stobo Castle egy gyönyörű tó mellett fekszik, bent tökéletes kényeztetés, kint felemelő környezet.

Gyógyfürdőkkel ellátott szállodák

A spa hotelek olyan exkluzív szállodák, amelyeknek szabadidős terei garantálják, hogy a vendégek egész nap el se akarják hagyni az épületet. A Historic House Hotels XVII. századi, Yorkban található, és észak-walesi intézményei a brit történelmet és szolgáltatások széles körét egyaránt kínálják. Vízben, gőzben és szaunában is igen erősek. A történelmi helyszínek közül Bath intézményeit, például a Bath Spa Hotelt, vagy a Vital Spát is meg kell itt említeni.

A londoni May Fair Spa fürdőrészlegében is megtalálunk mindent, ami elvárható. A kezelések között pedig olyanokat, amelyekről korábban nem is hallottunk, legyen szó masszázsról, pakolásról, vagy kozmetikai kezelésről. Edinburgh-ban, pontosabban a Sheraton Grand Hotelben található Európa egyik legjobb városi gyógyfürdője, különleges szolgáltatásai között törökfürdőt és tetőtéri medencét is találunk.

A vidéki, csendes luxusszállodák közül is sok kínál egyszerre sportolási lehetőséget és fürdőt. Ilyen a London környéki üdülőhelyen található The Grove szálloda. Gasztronómiai szolgáltatásai mellett golf kurzusairól és a Sequoia spáról is nevezetes hely, aktív és passzív pihenésre egyaránt ajánlott. A St Andrews Bay Hotel fekvése lélegzetelállító, Skóciában, egy sziklás hegytetőn találjuk. Két golfpálya és óriási fürdő szerepel a szolgáltatások között.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5