A legjobb magyar bálok 2011-ben

Címkék: bál, szezon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Noha 2011-ben az Operabál elmarad, van miből szemezgetni a bálrajongóknak. Időrendbe szedtük az idei év legjobb báljait, hogy semmiről se maradjunk le.

Széchenyi-bál 2011. február 5. (Danubius Hotel Gellért)

1864. február 1-én rendezték meg a Gróf Széchenyi István által alapított az első Széchenyi Lakomát, báró Wenckheim Bélának szavaival élve Széchenyinek "azon világos óhajtásával, hogy évenkint a magyar haza legnemesebb borával emlékére üríttessék ki".

Széchenyi-bál
Ünnepi készülődés a Hotel Gellértben

Az idei Széchenyi-bálon - a legújabb kori bálok kialakult menetrendje szerint - a Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság tagjai fogadják a bálozókat. A négyfogásos vacsorát követően 22 órakor a Gellért Fürdő csarnokában csendül fel a Palotás, amely egyben a bál ünnepélyes megnyitása lesz. A nyitótáncot a Tápiómente Táncegyüttes adja elő Domján Lajos koreográfus, a Magyar Kultúra Lovagja vezetésével. A nyitótáncot a közös keringő követi.

A vacsora árát is tartalmazó báli belépő 22 ezer forint.

Sajtóbál, 2011. február 5. (InterContinental Budapest)

A rendezvény szervezése teljesen eltér az előzőektől. Korábban egyetlen szakmai szervezet nevében rendezték a bált, idén védnökséget vállal az Európai Újságírók Szövetsége Magyar Tagozat, a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Újságírók Közössége, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Sajtószakszervezet, hogy az újságíró társadalom egésze érezze magának e farsangi, karitatív rendezvényt.

A gálavacsora után a Royal Express Showband kezdi a zenét, nyit a koktélbár, a hölgyek sminkötletekkel gazdagodhatnak, címlapfotóra kerülhetnek. Komoly díjat kap a bál legjobb amatőr táncosa, dolgozik egy jósnő, a vendégek kipróbálhatják a rulettet, a Black Jacket és a hazánkban kevésbé ismert amerikai kockajátékot, élvezhetik a szivarbemutatót.

A belépő ára 35 ezer forint személyenként (25 ezer forint az újságíróknak), 10 fős asztalok ára 300 ezer forint, korlátlan italfogyasztással.

Vitorlásbál, 2011. február 19 (Ramada Hotel & Resort Lake Balaton)

A Magyar Vitorlás Szövetség 2011. február 19-én rendezi hagyományos Vitorlásbálját a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szálloda Tramontana báltermében, amelyet  a hagyományoknak megfelelően a vitorlázó társadalom nagy ünnepeként tartanak. A bálon a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a vitorlázókon kívül a társadalmi  és politikai közélet több képviselője is jelen lesz.

Az eseményen helyet kap hagyományosan a szivarszoba, a kártyasarok, a kaszinó, valamint átadják az Év Vitorlázója és az Év Női Vitorlázója díjat. Az ültetett büfévacsora 10 személyes asztalok körül zajlik.

Árak a vendégek részére 27 500 forint (kedvezményes szállással a szállodában: 38 500 forint), a 2010-ben MVSZ versenyengedéllyel rendelkező vitorlázóknak és kísérőjüknek 16 500 forint. A belépővel korlátlan italfogyasztása jogosultak a vendégek bizonyos italokból.

Magyar Borok bálja, 2011. február 26. (Boscolo New York Palota)

Magyar Borok bálja
Hatodszor is megrendezésre kerül a Magyar Borok bálja

Hagyományosan, immár hatodszor kerül sor az egyik legnívósabb hazai bálra 2011. február 26-án. A bál főszereplője természetesen a magyar bor, a nedűk mellé a BorCanto Együttes, majd a Talamba Ütőegyüttes és Csézy szolgáltatja a muzsikát.

A bálhoz egy szakmai hozzáértéssel és odafigyeléssel elkészített borvacsora is társul, ez alatt első alkalommal kerül átadásra egy ifjú borász számára a Pannónia Női Borrend által alapított "Pannónia Aranygyűrű" és vándorserleg. Ráadásul az Év Borászainak legkülönlegesebb boraiból kóstolhatunk, például Ifj. Figula Mihály Arácsi Olaszrizling Válogatását, Konyári János Malbec & Syrah-ját, Thummerer Vilmos Vili Papa Cuvée-jét vagy a híres Gere Kopárt kóstolhatjuk.

A belépő 50 ezer forint + ÁFA, vagyis 62 500 forint.

Tokaji Borbarátnők jótékonysági bálja,  2011. február 26. (Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont)

Aki inkább vidéken ünnepelné a bort, Tokajban a Tokaji Borbarátnők hagyományos, idén hetedik alkalommal megrendezett bálján is részt vehet. Az estet a Tokaj-Hegyalja Fejlődéséért Szövetség támogatásáért szervezik.

Fellép Török Tilla népzenész, népdalénekes , St. Martin, a Madarak zenekar és Szűcs István, a Kormorán Együttes billentyűse. Divatbemutatót is tartanak Hampel Katalin különleges modelljeiből. A Gálamenüt Ruprecht László, az EU Elnökség főszakácsa és az encsi Anyukám Mondta Étterem állítja össze.

A belépőjegy ára 31 250 forint.

Golf Bál, 2011. március 19. (MTA, Budai Vár)

Golfbál
A 100 éves magyar golfot ünneplik

2011-ben 100 éves a magyar golf. Az idei bálon ismét kiosztásra kerülnek az MGSZ "Év Golfozói" díjak, valamint a bálon résztvevők vehetik először kezükbe az MGSZ "100 éves a Magyar Golf" című hivatalos kiadványát.

Hagyományosan átadásra kerülnek a Best of Golf-díjak is melyet a Bál szervezői 2008-ban, a magyarországi golfélet terén kiemelkedő sikereket elért szervezetek és magánszemélye eredményeinek elismerése céljából alapítottak. Az azonban biztos, hogy a vacsora nemcsak a golfrajongók, hanem az ínyencek számára is különleges gasztronómiai élményeket nyújt majd.

A belépőjegyek ára a 2011. február 10-ig történő befizetések esetén 25 ezer forint, ezután 30 ezer forint.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5