A legjobb ajándékok nagyszülőknek

Címkék: karácsony, ajándék, meglepetés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mihály Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Cikksorozatunk utolsó részében nagyszülőknek keresünk karácsonyi ajándékokat, olyanokat, amelyek régi klasszikusok, mégis megújult formában kaphatóak az üzletekben. Így ők sem reklamálhatnak a modern meglepetés miatt, és mi is megelégedhetünk a jól funkcionáló, minőségi darabokkal.

A nagyszülők folyton elbagatellizálják az ajándékozást, mondván, hogy nekik minek ajándékot venni, az is öröm, ha egyben ünnepel a család. Ezeken a kifogásokon túllépve, azonban meglephetjük őket olyan régi korokra emlékeztető ajándékokkal, melyeket új köntösben kínálnak a 21. században.

Nagymamának hasznos és minőségi

A nagymamáknak nehéz úgy ajándékot választani, hogy azok ne legyenek "öregesek", most mégis megpróbálkozunk vele. A fonalgombolyagok és kötőtűk körét rögtön kikerüljük, és egy gyönyörű Swarovski kristályokkal kirakott képkeretet ajánlunk, amely a speciális karácsonyi kínálathoz tartozik. Több méretben is megtalálható az üzletekben, ettől függően változik ára is, 48 és 90 ezer forint között.

Deluxe.hu
Ajándéktippek nagyiknak

Ha valamilyen más dísztárgyat szeretnénk, válogassunk a Swarovski díszfigurái között, ahol külön virágkollekciót is találhatunk. Kaphatunk álló virágot, vagy tenyérbe fogható kis virágfejet. Áruk is eszerint alakul, 14 és 60 ezer forintos díszek között válogathatunk.

A lakberendezésnél maradva a Nespresso többféle illatgyertyáját is megemlíthetjük, amelyek ára 11 290 forint. A sötét mécsesek nemcsak jól mutatnak, hanem illatos is lesz tőlük az egész ház. Karácsonyi meglepetésnek tökéletes lehet a Nesspresso Premium Espresso csészekészlete is, amelyet platina és arany kivitelezésben is megvehetünk, áruk egységesen 19 ezer forint. A készlet két darab 20 karátos arannyal, illetve platinával bevont, kézzel festett porceláncsészét és két darab csészealjat tartalmaz.

Ha egy nagyon is aktív nagymamával állunk szemben, akkor vehetünk neki gyönyörűen kidolgozott határidőnaplót, amelyben névjegykártya- és jegyzettartó rekesz is helyett kapott. A Reálszisztéma üzleteiben kapható limitált szériás gyűrűs kalendárium többféle színben és mintával kapható, áruk egységesen 16 ezer forint.

Ha azt akarjuk, hogy mindig emlékezzenek ránk, jó ajándékötlet a könyvjelző, amely mindig kéznél van, és sosem csúszik ki a könyv lapjai közül. A Gárdosnál kapható ezüst madaras könyvjelző 11 200 forintba kerül. A kendő egy hagyományosabb ajándék, de a Furla kasmír darabja több is ennél. A barokkos nyomott minták nagyon jól mutatnak a puha anyagon, viszont ha inkább a selyemkendőkre szavazunk, azt is találunk az olasz márka üzletében. A kendők ára átlagosan 19 és 37 ezer forint között alakulnak.

Kifejezetten "nagymamás" ajándékot is választhatunk. Megszokott kép, hogy a piacok közelében az idősebb hölgyek szinte kivétel nélkül húzzák maguk után a nyikorgós kiskocsit. Ezt akarja kicsit stílusosabbá tenni a Leonardo kínálata, ahol többféle összecsukható bevásárlókosár és gurulós, ergonómiailag tesztelt kocsi is található. A kosarak ára 12-14 ezer forint, míg a színes kocsik 29 ezer forintba kerülnek.   

Vintage ajándékok nagypapáknak

Az üzletek tele vannak klasszikus "nagypapás" meglepetésekkel, melyeket újraértelmeztek a 21. századnak megfelelően, így a nagyszülő sem érzi teljesen idegennek a modern köntösbe bújtatott ajándékot. Tökéletes példa erre a Porsche Design által piacra dobott pipa, melyet a Gárdos Ajándék üzleteiben szerezhetünk be. A leginkább autóalkatrészre emlékeztető pipa többféle modellje is kapható, áruk 102 300 forint.

Deluxe.hu
Ajándéktippek nagypapáknak

Ha nemcsak a dohány, hanem a jó borok szerelmese is a nagypapa, vehetünk neki egy automatikus dugóhúzó szettet a Leonardo üzleteiben. A díszdobozos ajándék ára 19 500 forint, de ha nem elégszünk meg ennyivel sok apró kiegészítőt találhatunk még hozzá, például vákuumzárót, cseppfogó szettet vagy éppen ultramodern külsejű dugót.

Az ital és a pipa mellé - vagy helyett - vehetünk egy modern Nespresso kávégépet. A Krups Citiz Metal és Krups Citiz&Milk Metal jeges alumínium gép 55 és 75 ezer forint között kapható a Nespresso üzleteiben. Ha inkább üzleti világból való ajándékon gondolkozunk, egy ritka toll mindig jó meglepetés, főleg, ha olyan exkluzív darabról van szó, mint a Ferrari da Varese Botticelli töltőtolla, amely 224 ezer forintba kerül.

Ennél is kivételesebb, szintén a Ferrari da Varese kollekciójában megtalálható toll, amelyből mindössze kétezer darab készült, és a római Szent János Katedrális kupoláját mintázza a toll kupakja. A Gárdos üzleteiben 105 ezer forinttól kezdődik az olasz tollmárka kínálata.

Unalomig ismert, klasszikusnak számít a nyakkendő, kivéve, ha egy Roberto Cavalli darabról van szó, hiszen az exkluzív minőség sosem megszokott. Cavalli aktuális kollekciójában a selyem nyakkendők ára 22 és 24 ezer forint között van, választhatunk feltűnőbb és hagyományosabb fajtákat egyaránt.

Az irodában, vagy dolgozószobában nagyon jól fog mutatni ez az ezüst gyógyszertároló doboz, amely jól álcázza valódi funkcióját. A Gárdos Ajándék üzleteiben többféle modell is található, áruk ennek megfelelően 8 és 54 ezer forint környékén alakul. Végül, tökéletes példája a régi idők használati tárgyainak megreformálására a L’Occitane üzleteiben kapható borotválkozó szett, amelyben megtalálható a régen elfeledett pamacs és a szappan is. Egy ilyen ajándéknak biztos minden idősebb férfi örülne, akinek visszahozza régi emlékeit. A L’Occitane klasszikus borotválkozó szett ára 16 290 forint.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5