Bemutatjuk a legfiatalabb egyesült államokbeli milliárdosokat

Címkék: milliárdos, USA

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 21. században kétségtelenül az internetes alkalmazások a leggyorsabban megtérülő befektetések, továbbra is jövedelmező az olaj, és persze van, aki egyszerűen sokat örökölt. A fiatal mágnások fényűzés helyett inkább az általuk fontosnak tartott ügyeket támogatják.

A 26 éves Dustin Moskovitz a legfiatalabb a Forbes listán, mivel 8 nappal később született, mint egykori egyetemi szobatársa, a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg. Moskovitz a közösségi oldal technikai kidolgozásáért volt felelős annak idején, amíg ott nem hagyta a vállalkozást. Bár 2008-ban beindított egy saját szoftvercéget, 1,4 milliárd dolláros (275 milliárd forintos) jelenlegi vagyonát gyakorlatilag teljes egészében 6 százalékos Facebook-részesedésének köszönheti.

businessinsider.com
Dustin Moskovitz jelenlegi vagyonát a Facebooknak köszönheti

Zuckerbergnek, a Facebook vezérigazgatójának idén 2 milliárdról 6,9 milliárd dollárra (396 milliárd forintról 1360 milliárd forintra) nőtt az összvagyona, így a 400 leggazdagabb amerikai közül ebben az évben ő kereste az előző évhez képest a legtöbbet.

A harmadik legifjabb a 27 éves Scott Duncan, aki 3,1 milliárd dollárjához (610 milliárd forintjához) öröklés útján jutott hozzá. Apja tavalyi halála után került hozzá a családi csővezeték-cég jelentős hányada.


Mark Zuckerberg a második a listán

A dobogóról éppen csak lecsúszott 28 éves brazil születésű Eduardo Saverin szintén Facebook-társalapító, egy rövid ideig a cég egyharmada az övé volt. Amikor évfolyamtársa, Zuckerberg otthagyta az egyetemet, ő úgy döntött, inkább lediplomázik. Némi pereskedés után végül a vállalat 5 százalékát kapta meg, ami 1,15 milliárd dollárt (226 milliárd forintot) ér.

A 36 éves John Arnold a hírhedt Enron egyik üzletkötőjeként alapozta meg jelenleg 3,3 milliárd dolláros (650 milliárd forintos) rúgó vagyonát, majd a vállalat 2002-es összeomlása után saját energiaipari céget hozott létre. 

A hatodik és hetedik a 37 éves Google-alapítók, Sergey Brin és Larry Page. Mindketten 15 milliárd dollárból (2970 milliárd forintból) élnek, milliárdosokhoz képest viszonylag szerény körülmények között. Daniel Ziff 4 milliárd dollárja (787 milliárd forint) nagy részét örökségének, apja cégbirodalmának (Ziff-Davis vállalat) köszönheti.

Környezetvédelem és jótékonyság

A fiatal milliárdosokra általában igaz az, hogy nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a fényűzésnek, és szívesen támogatnak olyan ügyeket, amelyeket fontosnak tartanak.
Larry Page a környezetvédelem megszállottja, Palo Altóban nagy területet vásárolt fel egy összefüggő, geotermikus energiát, esővizet felhasználó környezettudatos lakóövezet kialakítására. Elektromos motort és elektromos sportautót vezet, amelyeket az ő és Sergey Brin által is szponzorált Tesla Motors gyárt.

John Arnold vagyona nagyobb részét jótékony célokra ajánlotta fel, Dustin Moskoviz 70 ezer dollárral (13,7 millió forinttal) támogatta a marihuána kaliforniai legalizációját. Mark Zuckerberg 2010 szeptemberében 100 millió dollárt (19,6 milliárd forintot) adományozott különböző bajba jutott iskoláknak, miközben ő maga még mindig egy viszonylag átlagos bérlakásban él.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5