Svájci széfben őrzik a legértékesebb borokat

Címkék: bor, széf, Svájc, tároló, legdrágább

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A legértékesebb borok szerelmesei számára egy genfi magánbank alatt rendezték be ezt a különleges raktárt, amely ma Svájc legbiztonságosabb bortárolójának számít. Földrengésálló falak, biztonsági kamerák, kódok és duplakulcsos hozzáférés a széfekhez.

Mindez talán kissé túlzásnak tűnik néhány palack bor biztonságba helyezésére, de a Genf szívében található Au Boheur du Vin tárolóiban őrzött palackok tulajdonosai így tudhatják teljes biztonságban a legértékesebb borokat.

A "borszéfet" az 1988-ban a bank alatt a dolgozók számára kialakított atombiztos óvóhelyből alakították át, és jelenleg 137 ügyfél 37 ezer palacknyi kincsét őrzi, habár teljes kapacitása százezer üveg befogadásáig terjed. Az ügyfélkört a világ különböző tájain élő bankárok, diplomaták, illetve üzletemberek alkotják.

thepioneerwoman.com
Van biztonságosabb módja is a tárolásnak

A borszéfet bárki igénybe veheti, aki vállalja, hogy havonta 0,25 svájci frankot (45 forintot) fizet minden üvegért, amelyet el kíván helyezni benne. A pincében a hőmérséklet és a nedvességtartalom állandó, sem fény, sem rezgés nem háborgatja a borok nyugalmát.

Az intézmény igazgatója Filip Opdebeck, aki maga is szenvedélyesen érdeklődik a borászat és annak remekei iránt, olyan ritkaságok felett is őrködik, mint egy 1899-es évjáratú Chateau d'Yquem. A kollekció legidősebb palackja 1850-ből származik Madeiráról.

"Bizalmi kapcsolatban állok a kliensekkel" - mondta el munkájáról a Reuters hírügynökségnek.

Az ügyfeleknek teljes diszkréciót garantálnak: egyszerre csak egy tulajdonos léphet be a széfbe. A tárolókon nincsen név, a tulajdonosok személyes kódja alapján lehet azonosítani a gondosan elhelyezett értékes nedűt.

A borbank a technika vívmányait kihasználva bortőzsdét is működtet a pince borkincséből: a tulajdonosok vásárolhatnak és el is adhatnak az ott tárolt palackokból. A külső borokkal való üzletet azonban csak akkor engedélyezi a szabályzat, ha azok tárolása minden tekintetben megfelelt a széf szigorú előírásainak.

Opdebeck több mint 9 évnyi, gazdag üzletági tapasztalatával maga is szívesen áll a vásárolni vagy eladni kívánó ügyfelek rendelkezésére. Ugyanakkor azt vallja, hogy a bor mégsem csupán befektetés.

"A bor sokkal inkább azért van, hogy megigyák, és nem csak üzleti célokat szolgál" - fogalmazta meg magánvéleményét.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5