A legdrágább gyógyszerek a világon

Címkék: legdrágább, gyógyszer, üzlet, millió, Soliris

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az egészség a legdrágább, ezt mondják azok, akik már átéltek súlyos betegséget. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amik luxusnak számítanak, és legfeljebb dollármilliomosok engedhetik meg maguknak a használatát. A gyógyszergyártók indoklása és a legdrágább, több tízmillió forintos gyógyszerek listája következik.

Amikor a legdrágább gyógyszerekre gondolunk, általában a rákos megbetegedések kezelésére tippelünk, esetleg a skizofrénia tüneteinek enyhítésére, pedig még ezeknél is sokkal drágább szerek is vannak, ezek általában immunrendszeri és örökletes betegségeket gyógyítanak.

Forbes.com
Az egyik legdrágább fiola

A betegségek a gyártó szerint még fontosabb közös tulajdonságai, hogy nagyon ritkán fordulnak csak elő. Sokszor csak néhány ezer embert érintenek világszerte - vagy még kevesebbet -, ezért a gyógyszer előállításának költségeit (és profitját) kevés betegnek kell megfizetni. Legalábbis ezt állítják a gyógyszergyárak, miközben megemlítik, hogy sok ritka betegség elszenvedőinek még ennyi lehetőségük sincs.

A lista első négy helyezettjének éves adagja például 70 millió forint feletti, vagyis a legdrágább rák elleni szerek labdába sem rúgnak ezen a listán, hiszen azokat a szereket  átlagosan csak néhány hónapig szedik a betegek. Persze előfordulnak havi 30 ezer dolláros (6 millió forintos) gyógyszerek is, de mivel általában nem használják azokat évekig, nem kerülhettek fel a listára.

Forbes.com
Személyre szabott adagolás

A gyógyszerek ára ráadásul évről évre emelkedik. Ma már az évi 20 millió forintos szerek nem is késztetik csodálkozásra a bennfenteseket, ennél sokkal keményebb árak is vannak. Lássuk a legdrágább gyógyszereket a Forbes listája alapján.

Soliris

Éves kezelés ára: 409 500 dollár, 82 millió forint

Ez a gyógyszer a Marchiafava-Micheli szindrómát gyógyítja, ami 8 ezer embert érint az Egyesült Államokban. A betegség lefolyása során az immunrendszer elpusztítja a vörösvérsejteket. Kezelés nélkül 10 éven belül halált okoz.

Elaprase

Éves kezelés ára: 375 000 dollár, 75 millió forint

A Hunter-szindróma kezelésére szolgál, ilyenkor egy enzim hiányzik a szervezetből, és emiatt bizonyos molekulák lebontása nem megy végbe. Kísérő tünetei a megnagyobbodott nyelv és a nehéz légzés, valamint agykárosodás. A világon kétezer ember érintett a betegségben.

Naglazyme

Éves kezelés ára: 365 000 dollár, 73 millió forint

A Maroteaux-Lamy-szindróma kezelésére szolgál, ami csontdeformitásokat okoz, miközben a mentális fejlődés ép marad. A betegek 15 évesen tolószékbe kényszerülnek, 1100 ember szenved benne világszerte.

Cinryze

Éves kezelés ára: 350 000 dollár, 70 millió forint

Az úgynevezett HAE betegsében szenvedőknek lehet gyógyír, ami csak az Egyesült Államokban 6 ezer embert érint. Az immunrendszer betegsége többek között hasi és ajakduzzanatot eredményez.

Myozyme

Éves kezelés ára: 300 000 dollár, 60 millió forint

A Myozyme azt az enzimet helyettesíti, ami a Pompe-kórban szenvedőknél hiányzik, aminek hiányában legyengülnek az izmok és megnagyobbodik a szív. 9000 ember érintett világszerte.

Arcalyst

Éves kezelés ára: 250 000 dollár, 50 millió forint

Kétezer Muckle-Wells-kóros van világszerte, akik kiütés, visszatérő láz, fájdalom és vesekárosodás miatt szenvednek. Nekik lehet gyógyszer a 250 ezer dolláros Arcalyst.

Fabrazyme

Éves kezelés ára: 200 000 dollár, 40 millió forint

A Fabry-kór égő érzetet, lila foltokat és megnagyobbodott szívet okoz. 2200 ember világszerte ebben szenved.

Cerezyme

Éves kezelés ára: 200 000 dollár, 40 millió forint

A gyógyszer pótolja azt az enzimet, ami a Gaucher-kórosoknál hiányzik. 5200 ember szenved a betegségben.

Aldurazyme

Éves kezelés ára: 200 000 dollár, 40 millió forint

A Hurler-szindróma gyógyítására fejlesztették ki. A betegek négyévesen megállnak a fizikai és szellemi fejlődésben. 600 beteg ismert világszerte.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5