A legdrágább bevásárlóutcák

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idén a párizsi Champs-Elysées luxusüzlet-helyiségeinek bérleti díja a legmagasabb, New Yorkban és Milánóban viszont jobban megéri exkluzív butikot nyitni. Sokkoló négyzetméterárak következnek.

A Colliers International nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég felmérése alapján 2010-ben a legdrágább bevásárlóutca a Champs-Elysées. A bérleti díjak itt 2 százalékkal emelkedtek a tavalyi évhez képest. A butikok bérlői mintegy 13 500 dollárt (3,14 millió forintot) fizetnek négyzetméterenként egy évben.

luxuo.com
A Champs-Elysées a legdrágább

A borsos árak ellenére olyan luxusmárkák tartják fent itt képviseletüket, mint a Balenciaga, a Louis Vuitton, a Bang and Olufsen, a Diane von Fürstenberg, a Chloe vagy az Escada. Öltönyt többek között a Brooks Brothers-nél, cipőt pedig Christian Louboutin butikjában lehet venni.

Sokáig a New York-i Fifth Avenue üzletei tartották a rekordot, de a Colliers International tanulmánya alapján a manhattani luxusnegyedben az idén olcsóbban lehet butikot bérelni a tavalyi évhez képest. Ez négyzetméterenként 13 440 dollárt (3,13 millió forintot) jelent, az összeg 11 százalékkal kevesebb, mint 2009 márciusában.

www.skyscraperlife.com
Sokáig a New York-i Fifth Avenue üzletei tartották a rekordot

Egy üzlet a Fifth Avenue-n presztízsértékű, ezért a magas árak ellenére rengeteg luxusmárka található a környéken, többek között a Gucci, a Van Cleef & Arpels, a De Beers, a Bulgari, a BottegaVeneta, a Prada, a Fendi és a Ferragamo kínálatából is választhatnak a leggazdagabb shoppingolók.

A bérleti díjak mellett egyébként az árak is alacsonyabbak a tengerentúlon, egyre többen utaznak Manhattanbe kifejezetten a bevásárlókörutak miatt. Nemcsak ruhákat, hanem ékszereket és high-tech-eszközöket is olcsóbban találhat a szemfüles vásárló, ráadásul a Bloomingdale's, a Bergdorf Goodman vagy a Saks áruházak honlapján előre tanulmányozhatjuk a kínálatot és az árakat.

luxuo.com
A Russel Street árait a luxusüzletek forgalomnövekedése generálta

A lista harmadik helyén a hongkongi Russell Street áll, négyzetméterenkénti 13 ezer dolláros (3 millió forintos) bérleti díjjal. Simon Lo, a Colliers International hongkongi irodájának igazgatója szerint a magas árakat a luxusüzletek forgalmának növekedése generálta, ugyanis nemcsak a helyiek, hanem a turisták is jelentős összegeket költenek el a bevásárlónegyedben. A földszinti üzletek bérleti díja akár 10 százalékkal is emelkedhet a következő 12 hónapban.

A londoni Bond Streeten az idén 52 százalékkal többet fizetnek a bérlők, évente összesen 12 590 dollárt (2,9 millió forintot) négyzetméterenként. A bevásárlóutcában található a Sotheby’s aukciósház, ezenkívül a Canali, Anya Hindmarch, Hugo Boss, a D&G és az Emporio Armani, Armani Casa butikjai. A Bond Streeten nemcsak luxusmárkák, hanem felső-középkategóriás brandek is megtalálhatók, többek között itt nyitott üzletet a Zara, a Next és a Calvin Klein.

anyahindmarch.com
A Bond Street-i Anya Hindmarch üzlet

A milánói Via Monte Napoleone az ötödik legdrágább, itt 9990 dollár (2,3 millió forint) az évi négyzetméterenkénti bérleti díj. A divat fővárosának legfelkapottabb utcájában olyan márkákkal találkozhatunk, mint a Etro, a Gianfranco Ferré, a Brioni, a Prada vagy a Roberto Cavalli.

Ahol most igazán megéri luxusbutikot nyitni, az a Madison Avenue. A New York-i sugárúton már 6340 dollárért (1,5 millió forintért) lehet egy négyzetméternyi üzletet bérelni. Az egyik legolcsóbb hely erre a célra Kanada, a montreali Rue Ste-Catherine és a torontói Bloor Street a lista 32. és 33. helyére került.

 

 

 

2 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Anonymus | 2010. július, 2., péntek 17:50:59

Ralph Laurent :) Ezek inkább havi bérleti díjak

Anonymus | 2010. július, 2., péntek 17:29:00

Se Roberto Cavalli, se Ferré, se Brioani helyett Brioni sincs a Montenapoleonéban... Fő a tájékozottság! De jó hír, hogy Ralf Laurent, Gucci, Bulgari, YLS,... van!

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5