Lakás Hongkongban tizenhárommilliárdért

Címkék: Hongkong, lakás, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Majdnem hatvanmillió dolláros (13,5 milliárd forint) rekordáron kelt el egy luxusapartman Hongkongban, jól szemléltetve a helyi ingatlanpiac túlfűtöttségét.

A Swire Properties Ltd. ingatlanfejlesztő cég szerint a Frank Gehry által tervezett Opus nevű épület kilencedik emeletén elterülő 620 négyzetméteres lakosztályt 58,7 millió dollárért sikerült értékesíteni. A vásárló nevét nem hozta nyilvánosságra a vállalat. Helyi ingatlanügynökök szerint ez volt a legmagasabb összeg, amelyet ez idáig apartmanért fizettek a dél-kínai pénzügyi központban.

Az eladásra a hongkongi ingatlanárak hullámzása kapcsán egyre erősödő aggodalmak közepette került sor. A szélsőséges ingadozásért a rendkívül alacsony érdeklődés és az anyaországból beáramló gazdag kínai vásárlók a felelősek. A mutatók szerint az ingatlanárak a kétszeresükre nőttek a 2009-es globális pénzügyi válság vége óta.

A hongkongi kormány különböző intézkedésekkel igyekszik hűteni az ingatlanpiacot. A legutóbb, vagyis október végén bevezetett újítások egyike például a külföldi ingatlanvásárlók megadóztatásáról rendelkezik. A South China Morning Post nevű újság szerint az Opus-beli apartmant mindössze kilenc nappal a legutóbbi intézkedéscsomag bejelentése előtt vásárolták meg.A Viktória hegy oldalán magasodó épület mindössze tizenkét lakásából lenyűgöző kilátás nyílik Hongkongra. Az ingatlanfejlesztő cég szerint már az épület egy másik lakását is sikerült értékesíteniük 55,5 millió dollárért (12,5 milliárd forint) és az egyik saját medencével rendelkező apartmant havi 110 ezer dollárért (24,7 millió forint) adták ki.

A Frank Gehry által tervezett épületet üvegborítású oszlopok ölelik körbe, amelyek mintha a szélben lengedeznének. A Midland Realty ingatlanügynökség munkatársaként dolgozó William Lau szerint az apartman "egyedi" tervezésének és fekvésének köszönheti rekordárát. A szakember előrejelzése szerint azonban a szélesebb luxusingatlan-piac túlfűtöttsége a következő hónapokban enyhülni fog.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5