Kóser ízek a budapesti gasztrofesztiválon

Címkék: zsidó, étel, fesztivál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Negyedik alkalommal rendezik meg a Judafest Gasztronómiai Fesztivált november 27. és december 1. között az erzsébetvárosi Kultúra utcájában, a megújult Kazinczy utcában, az eseményen a különleges kóser ízek mellett koncerteket és kiállításokat is szerveznek.

Az ötnapos rendezvényen nemcsak a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel ismerkedhetnek meg, de belekóstolhatnak az ingyenes kulturális programokba és koncertekbe is - adták hírül a szervezők.


Ismert, és kevésbé ismert ízek is lesznek

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A kóser ételek, a hagyományos és a modern zsidó konyha ízei mellett Kárpátalja zsidó ételkülönlegességei is bemutatkoznak. A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.

Idén számos kulturális program is terítékre kerül: odesszai kocsmadalokból koncertet ad Jávori "Fegya" Ferenc és Dunai Tamás, fellép a Delalamm dzsesszformáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak koncerttel készül Eszményi Viktória és Heilig Gábor, valamint megnézhetik a Batyuszínház és az Apró Színház előadását. Az ebédidőben a helyszínre látogatókat a fesztivál ideje alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják majd.

November 27-én nyitva tart az Élő Könyvtár, ahol az érdeklődők néhány percre kölcsönözhetnek filozófust, rabbit, muzeológust vagy nyelvészt, így az érdeklődők olyan kérdéseket tehetnek fel az "élő könyveknek", amelyekre korábban nem találtak választ.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5