Kortárs magyar ékszerek a luxushotelben

Címkék: ékszer, művész

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tizenkilenc kortárs magyar művész ezüstből, aranyból és rozsdamentes acélból formált egyedi tervezésű, kézzel készített ékszereiből nyílik kiállítás csütörtökön a fővárosi Corinthia Hotelben.

A Magyar Kortárs Ékszerészet című kiállítást a Pro Jugendstil Művészeti Alapítvány rendezi, amely most ünnepli megalakulásának tizenötödik évfordulóját. A tárlaton elsősorban friss diplomások, köztük a Práter utcai szakmunkásképző és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) most végzett fiataljai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

iStock
   
Pataki Krisztina, az alapítvány elnöke, projektvezető elmondta: a művészek az ő felhívásukra jelentkeztek, emellett az alapítvány kutatómunkát is végzett a körükben. A projekt, amelyet Pataki Krisztina vezet, három részből áll: hazai bemutatkozás, alkotók felvétele a katalógusba és részvételi lehetőség nemzetközi kiállításokon. Az ékszerészek e három lehetőség közül választhattak, de akár mind a három programban részt vehetnek.
   
A tárlaton fél- és drágakövekkel díszített vagy modern vonalú ékszereket mutatnak be. Van olyan fiatal alkotó, aki meteorit kővel dekorálta a gyűrűt, egy művésznő saját készítésű üvegből formált medált.

A MOMÉ-n 2008-ban végzett fiatalok motívumokat fénymásoltak ezüst ékszerre, egy másik ötvösművész régi ezüst táskacsatot, óralapot applikált a medáljaira - sorolta Pataki Krisztina. Az alapítvány azt tervezi, hogy még az idén megjelenteti a magyar ékszerművészek katalógusát, amely hiánypótló munka lesz.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5