Kopi Luwak készült Magyarországon

Címkék: Kopi Luwak, kávé

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Elkészült az első Kopi Luwak espresso Budapesten. A világ legkülönlegesebb kávéjának bemutatóját a Gourmet Caféban tartották, amelyen Tóth Zoltán díjnyertes barista mutatta meg, hogyan kell a Kopi Luwakkal bánni, hogy a legízletesebb legyen.

A különleges kávé, különleges bánásmódot kíván. Elkészítésekor több tényezőt is figyelembe kell venni, hogy a legtökéletesebb ízharmóniát lehessen elérni.

A budapesti Gourmet Caféban, ahol ezentúl bárki megkóstolhatja ezt az Indonéziából származó különlegességet Tóth Zoltán barista mutatta be, hogyan kell bánni a Kopi Luwakkal. Ezt a kávét a legjobb minőségben csak képzett szakemberek, megfelelő kávégépen tudják elkészíteni.

Open SKM

"A Kopi Luwakot csak tisztán, mindenféle ízesítés nélkül, ristrettoként vagy espressoként szabad fogyasztani." - mondta el Tóth Zoltán a kávé bemutatón. A barista ajánlása szerint először egy apró kortyot érdemes a szájba venni, némi levegővel együtt, hogy a főzet szétterüljön a nyelven. Ekkor az ízlelőbimbók megmutatják a kávé karakteres savait. Ezután mindenki saját ízlésének megfelelően fogyaszthatja el a kávét, olaszosan egy hajtásra vagy kortyonként. A Kopi Luwak hosszú percekig kellemes utóízzel kíséri el az embert.

Az első Magyarországon készített Kopi Luwak espresso-t Kiszel Tünde fogyasztotta el, aki elismerően nyilatkozott a különleges italról. Az első korty után azt mondta, hogy bár általában nem iszik erős kávékat, keresi az izgalmas zamatokat, a Kopi Luwak kifejezetten selymes ízvilága pedig egyből elnyerte tetszését.

Open SKM

A Kopi Luwak rendkívüli zamatát a közönséges pálmasodró cibet macskának köszönheti. Az Indonéziában honos macska a még vörös színű éretlen kávébabot eszi meg. Az emésztés során a babszemek számos enzimmel keverednek, majd távoznak a macskából. A kávéültetvények munkásai ezeket a különleges babhalmokat keresik. A Kopi Luwakból évente mindössze néhány száz kilogrammot állítanak elő.

Magyarországon egyedüliként a Gourmet Caféban érhető el ez a különleges ital, amelyet képezett szakemberek készítenek el.

A Gourmet Cafét 2012-ben nyílt meg a Belváros szívében. Elegáns, kényelmes, nyugodt sziget a minőségi kávé szerelmeseinek. A felszolgálók elhivatottsággal és hozzáértéssel kalauzolják a nagyérdeműt ebben a zamatos és forrón gőzölgő világban.

A kávészem különleges utazása

A világ legexkluzívabb kávéfajtájáról csupán néhány száz kiló készül évente. Különlegességét az adja, hogy egy macskafajta közreműködése is szükséges a megfelelő ízvilág kialakításához. A szemeket az Indonéziában honos közönséges pálmasodró székletéből vonják ki. Az állatok nyersen fogyasztják el a kávébabot, amikor az még vörös színű. Csak a termés puha héját emésztik meg, a többi áthalad a bélrendszerükön, majd távozik a szervezetükből. A kávészemeket, amelyekre meglehetősen nehéz rábukkanni, az ültetvények dolgozói kézzel válogatják ki az ürülékből. A Kopi Luwak utánozhatatlan zamatát sokak szerint részben a pálmasodró gyomornedvének köszönheti.

-

A bundás jószág igazi ínyenc módjára csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról. Szakértelmére jó pár tízezer év gyakorlata a biztosíték. A kitüntetett kávészemek aztán szépen, lassan végigcsorognak az emlős emésztőrendszerén. A bab azonban nem oldódik fel, ellenben a benne lévő fehérjékkel, amelyek apró szakaszokra töredeznek, bizonyos anyagok pedig egyszerűen eltűnnek belőle. Sokan nem is tudják, hogy ez a macskaféle már az ókorban is nagyon keresett volt mirigyei egzotikus illatú váladéka miatt és azóta is felhasználják napjaink legdivatosabb parfümjeihez. Nem meglepő hát, hogy -az amúgy is a világ egyik legjobb kávétermő vidékén eszegető- cibet macska ürüléke fantasztikusan keresett árucikké vált.

-

Az ázsiai ragadozók által produkált "végtermék" természetesen alapos feldolgozáson esik át, mielőtt a milliomosok egyik kedvenc kávéfajtájaként az asztalra kerül. Az egyedülálló előállítási forma, bár nem a legbíztatóbb belépő, mégis a legkeresettebb luxustermékek sorába emeli a szumátrai esőerdőkből származó ínyencséget.

A világ leghíresebb kávéja

Az igazi felkapott luxusterméket eddig leginkább a Bakancslista című filmből ismerhette a magyar közönség. A film története szerint a Jack Nicolson által alakított haldokló milliomos listát ír azokról a dolgokról, amiket meg szeretne még tenni halála előtt. Az egyik ilyen listán szereplő tétel egy csésze Kopi Luwak kávé elfogyasztása. A kávé szerelmesei körében igazi kuriózummá és különlegességgé vált. Olyan hírességek kedvelik, mint Oprah Winfrey vagy Mark Zuckerberg és Hugh Jackman, aki nemrégiben lett az ínyencség reklámarca.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bucketlist | 2013. május 24., péntek 08:19:49

Hát remélem, hogy a cikk többi része pontosabb mint a filmről szóló rész. A filmeben Edward Cole (Jack Nicholson) milliárdos rendszeresen iszogatja a Kopi Luwak kávét. Carter Chambers (Morgan Freeman) közli Edward Cole-al, hogyan készül ez a kávé. Ekkor jót nevetnek, ezzel kipipálják a lista 3. pontját (Laugh till I cry). Ezután nem látjuk a filmben, hogy isznak-e még Kopi Luwak kávét... A lista: 1. Witness something truly majestic 2. Help a complete stranger for a common good 3. Laugh till I cry 4. Drive a Shelby Mustang 5. Kiss the most beautiful girl in the world 6. Get a tattoo 7. Skydiving 8. Visit Stonehenge 9. Spend a week at the Louvre 10. See Rome 11. Dinner at La Cherie d,Or 12. See the Pyramids 13. Get back in touch (previously "Hunt the big cat") 14. Visit Taj Mahal, India 15. Hong Kong 16. Victoria Falls 17. Serengeti 18. Ride the Great Wall of China

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5