Kína, az ötcsillagos szállodák országa

Címkék: Kína, hotel, utazás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A következő években csaknem megduplázódik majd az ötcsillagos szállodák száma Kínában, kérdés ugyanakkor, hogy van-e valós kereslet a növekvő kínálat mögött.

Jelenleg  országszerte több mint 650 ötcsillagos szálloda közül választhatnak a vastagabb pénztárcájú vendégek Kínában, 500 újabb legfelsőbb kategóriás hotel pedig jelenleg épül. Csaknem az összes nagy luxus szállodalánc a kínálat bővítését tervezi a jövőben: az Intercontinental Hotels megkétszerezné, a Hilton negyedével növelné létesítményeinek számát, a Marriott pedig a következő három évben havonta nyitna új hotelt valamelyik kínai városban. Az ország legdélebbi csücskén, a Hajnan tartományban fekvő Szanja (Sanya) üdülővárosban a következő öt évben 40 ötcsillagos szálloda megnyitása várható.    

Felvetődik ugyanakkor a kérdés, indokolt-e a rendkívüli méreteket öltő építkezés. A szállodák kihasználtsága Kínában tavaly átlagosan 61 százalékot tett ki, ez az arány Amszerdamban, Berlinben és Párizsban 75 százalék körül alakul. A luxusszállodák építését sok esetben a helyi kormányzatok szorgalmazzák, ezzel munkahelyeket és beruházást teremtve, valamint a tartomány "értékét" növelve.


A következő három évben havonta nyitnának új hotelt


A másik oldalon ugyanakkor a közép- és hosszútávra vonatkozó előrejelzések állnak. Így például a washingtoni székhelyű Boston Consulting Group (BCG) nemzetközi tanácsadó cég szerint - Japánt megelőzve és az Egyesült Államokat követve - Kína már 2013-ra a világ második legnagyobb idegenforgalmi piacává válik, 8 százalékos globális részesedéssel. Az Egyesült Nemzetek Világturisztikai Szervezetének adatai szerint 2025-re az USA és Kína lesznek a világ legnagyobb szállodapiacai, fej-fej mellett, 6,1 millió hotelszobával.    

Az építkezési lázat a kínai statisztikák is táplálják. A nemzeti idegenforgalmi hivatal adatai szerint a belföldi turistautak száma tavaly 2,64 milliárdot tett ki, 13 százalékkal többet, mint 2010-ben. Ez a szám a becslések szerint az évtized közepére 3,3 milliárdra nő majd, az életszínvonal és a rendelkezésre álló jövedelmek növekedésének köszönhetően, a folyamatot pedig a belső kereslet fellendítésére törekvő központi vezetés is elősegíti majd.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5