Kiderült, kik tartanak egy milliárdos arab herceggel utazgatásai során

Címkék: al-Valíd, Szaúd-Arábia, utazás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Eddig is sejthettük, hogy egy milliárdos arab herceg kísérete nem csak néhány főből áll, és most végre azt is megtudtuk, hogy pontosan mennyiből. Al-Valíd, Szaúd-Arábia egyik leggazdagabb embere ugyanis egy afférral kapcsolatos gyanúsítgatást tisztázandó közzétette az utazásai során vele tartók névsorát.

Abdullah király unokaöccse, al-Valíd bin Talal bin Abdul Aziz al-Szaúd az ország legnagyobb vállalatának, a Kingdom Holding Companynak a vezetője, vagyonát a Forbes magazin 19,6 milliárd dollára (4,4 ezermilliárd forintra) becsüli, ezzel ő lehet a világ 26. leggazdagabb embere.

zimbio.com
A hercegi pár és kísérete a londoni Savoy hotel megnyitóján

A sajtóban nemrég híresztelések jelentek meg arról, hogy 2008 augusztusában egy Ibiza körüli vizeken hajózó bérelt jachton a hercegnek afférja volt egy ismeretlen nővel. Al-Valíd most iratokat tett közzé, amelyekkel bizonyítani kívánja, hogy abban a hónapban Franciaország több városában és a francia vizeken hajózó, Kingdom 5-KR nevű jachtján tartózkodott. A dokumentumok között van egy nyilatkozat testőrétől, Joaquim Silvától és a hajó kapitányától, útlevélmásolatok, hotelek vendégkönyveinek másolatai és éttermi számlák.

"Amint a dokumentumokból kiderül, al-Valíd több nyilvános helyen is látható volt Franciaországban, barátai, üzletfelei és a vele tartó francia testőrök ezt mind megerősíthetik. Ezen kívül a családjával is együtt volt, Amíra hercegnével, lányával, Rímmel és unokájával, Sára hercegnővel" - mondta Heba Fatani, a Kingdom Holding Company szóvivője, aki hozzátette, hogy a herceg már egy évtizede nem járt Ibizán.

A herceg irodája szintén kiadott egy listát az utazásai során vele tartó alkalmazottjairól, e szerint al-Valíd és felesége nem kevesebb mint huszonnyolc személy kíséretében járja a világot.

A társaságban találhatók utazását és nyilvános szerepléseit segítő személyek, mint a herceg protokollfőnöke, utazási és külügyi intézője, a telekommunikációs ügyek intézőjének helyettese és az audiovizuális csoport vezetőhelyettese. Vele tart továbbá az üzleti és adminisztratív ügyekért felelős asszisztense és a palotái működéséért felelős igazgatóhelyettese. A hercegnek egy személyi asszisztense és egy magánügyekért felelős intézője is van, utóbbi munkáját két helyettes is segíti. Egészségéről magánorvosa és edzője gondoskodik. A hercegnének is van egy személyi asszisztense és egy kozmetikust is bármikor igénybe vehet, akárcsak férje a saját fodrászát. A párra két csapat biztonsági őr vigyáz. A listán található még két további személy "útitárs" megnevezés alatt, ők vélhetően a hercegi pár barátai.

A kíséret tagjai minden nap legalább egy alkalommal találkoznak a herceggel, a dokumentumok szerint ugyanis késő éjszakánként egy közös vacsorán vesznek részt.

setboun.com
A hercegi pár Cannes-ban, háttérben a szuperjacht

A társaság a tengereket a Kingdom 5-KR nevű, 85 méteres szuperjachton járja, amely már 1980-as építésekor is 100 millió dollárba kerül, jelenlegi értéke pedig 250 millió dollár (56 milliárd forint) felett lehet; távolabbi helyekre pedig 2012-től egy Airbus 380-as óriásgéppel utazhatnak majd, amelyet a herceg három évvel ezelőtt vett 53,7 milliárd forintnak megfelelő összegért, belsejét 27 milliárd forintért alakíttatja át, külsejét pedig 10,4 milliárd forintos költségen aranyoztatja be. A Guinness rekordok könyve szerint a hercegi Airbus a világ legnagyobb magánrepülőgépe.

A hercegnél talán csak nagybátyja, Abdullah király számára nagyobb esemény az utazás: ő 2007-ben Olasz- és Németországba (igaz, hivatalos útra) 600 fős kísérettel utazott egy Boeing 747-esből és kilenc magánrepülőből álló légiflottával. A király annak idején Berlin közlekedését egy 130 luxusjárműből álló konvojjal lassította le.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5