Kevesebbet költenek a kínai gazdagok

Címkék: Kína, pénz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az előző évekhez képest visszafogták költésüket 2013-ban a kínai gazdagok és idén is takarékosság várható - derül ki a Hurun Kutatóintézet Sanghajban bemutatott tanulmányából.

A kelet-ázsiai ország legtehetősebbjei tavaly egész évben 15 százalékkal költöttek kevesebbet, mint 2012-ben, az ajándékvásárlás pedig ennél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal esett vissza - olvasható a jelentésben. A Hurun Kutatóintézet csaknem négyszáz, legalább 10 millió jüan (370 millió forint) vagyonnal rendelkező milliomos megkérdezésén alapuló éves összesítése szerint sorozatban harmadik éve költenek kevesebbet a kínai gazdagok. Ez egy hosszabb távú trend körvonalazódását is előrevetítheti, mint ahogyan takarékosság várható 2014-ben is.A jelenség hátterében több ok húzódik meg. Az egyik ezek közül az, hogy a magas importadók miatt a gazdagok által kedvelt luxuscikkek nemzetközi összehasonlításban is drágának számítanak az országban. A kínaiak emiatt előnyben részesítik a külföldön való vásárlást, amely a tehetősek számára anyagi korlátokba sem ütközik. A Hurun jelentése szerint a gazdagok kétharmada utazott az országhatárokon túlra 2013-ban többnyire vásárlási céllal. A legkedveltebb vásárlóutak között Ausztrália, Franciaország és Dubaj szerepel.

A költekezés visszafogását illetően egy másik számottevő tényező a kínai kormány 2012 végén indított takarékossági kampánya, amelynek keretein belül a józan szerénységre, a nagy értékű hivatali ajándékok mellőzésére szólítottak fel és a túlzott jótékonykodást az országos korrupcióellenes harc sem jutalmazza.

A jelentés részletes statisztikáiból kiderül: a gazdagok legkedveltebb márkái között - az előző évekhez hasonlóan - a Chanel, a Louis Vuitton, az Apple és a Gucci szerepelnek. A kínai milliomosok jelentős összegeket fordítottak 2013-ban magas minőségű szolgáltatásokra, így oktatásra vagy egészségügyre. Szintén magas arányban érdeklődnek a művészetek és a különlegességek iránt, amelyre alternatív befektetési formaként is tekintenek. Jól tükrözi ezt, hogy a megkérdezettek több mint 70 százaléka gyűjtő. Legtöbben közülük a kínai kalligráfia iránt mutatnak érdeklődést, ezekből mára többen tartanak gyűjteményt, mint luxusórákból - írja a tanulmány.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5