Litkey Farkas Lisája a csütörtökön rajtoló Kékszalag esélyese

Címkék: vitorlázás, Kékszalag, Balaton

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A kilencszeres győztes, tavaly negyedik Litkey Farkas számít idén is a Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny legnagyobb esélyesének. A kiírás szerint páratlan évben a hagyományos építésű hajók vehetnek részt Európa legrégebbi és leghosszabb távú tókerülő viadalán, Litkey azzal a Lisával vág neki a 145 km-es távnak, amellyel már négyszer nyert.

Az elmúlt évben megdőlt a részvételi rekord, 623 hajó indult Balatonfüredről, s a kétszeres olimpiai bajnok osztrák Roland Gaebler kormányozta katamarán ért célba elsőként. A Kékszalag 1955-ös, 10 óra 40 perces csúcsát azonban a többtestű vitorlásoknak sem sikerült megdönteniük. Igaz, ez nagyban a széljárás függvénye.

Litkey legnagyobb ellenfele a nagy újító Soponyai Géza vezette Infiniti - egyelőre a magyar világújdonság, a repülőszárnyra hasonlító Infiniti-szárny nélkül -, Király Zsolt Szponzija (volt Sponsor Wanted), valamint Rauschenberger Miklóssal a Principessa lehet. Utóbbi, tavaly hatodikként, 2008-ban negyedikként befutott Liberát alaposan átalakították, mivel a szabályok szerint páratlan évben nem lehet trapézos (kiülőkeretes) hajót használni.


Litkey győzelemre cserélné a tavalyi negyedik helyet

A 43. Kékszalag Telekom Nagydíj mezőnye a hagyományoktól eltérően ezúttal nem pénteken, hanem már csütörtökön 9 órakor elrajtol. A módosítás magyarázata, hogy így a mezőny második felében célba érők is részt tudnak venni a Balaton-kerülő versenyt követő szombati közös vacsorán és banketten. A Kékszalagot már negyedik alkalommal előzi meg a Kékpántlika Audi Kupa ifjúsági verseny. A szerdai eseményen a legjobb  utánpótlás-versenyzők állnak rajthoz, s teljesítik a  Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred távot.

A vitorlás eseményhez ezúttal is számos kiegészítő program kapcsolódik majd. A balatonfüredi mólónál keddtől vasárnapig vitorlás falu, borfalu és kézműves kiállítás, a rajt napján pedig műrepülő-bemutató várja a látogatókat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5