A kék gyémánt rekordot döntött

Címkék: gyémánt, aukció, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ritka kétköves gyémántgyűrű ért el új rekordárat aukción a Christie's aukciósház árverésén, a részben kék gyémántos ékszerért 15,7 millió dollárt (3 milliárd forint) adtak.

A Bulgari ékszerház fémjelezte gyűrűt az 1970-es években tervezték, most - közel négy évtized múltán - egy európai magángyűjteményből került kalapács alá. Az aukción szereplő több mint 450 tétel közül ezt övezte a legnagyobb érdeklődés.

A 15,7 millió dolláros (3 milliárd forintos) vételár azt jelenti, hogy a gyűrűn lévő kék gyémánt karátonkénti ára 1,4 millió dollárra (276 millió forintra) rúgott a szerdai liciten.

telegraph.co.uk
Hatalmas méretű kék gyémánt található az ékszerben

A Christie's tájékoztatása szerint a gyűrűt 1972-ben egymillió dollárért (196 millió forintért) vásárolták, ez mai árfolyamon számítva ötmillió dollárt jelent. Az ékszerrel annak idején egy gyűjtő lepte meg feleségét első fiúk születése alkalmából - részletezte az árverési ház.

"A 15,7 millió dolláros leütési ár azt jelenti, a kövek értéke megháromszorozódott az évek alatt. Ez a gyémánt hihetetlen rugalmasságát mutatja napjaink ingadozó gazdasági környezetében, valamint jelzi a minőségi ékszerészet tartós értékét" - mondta a Christie's szakértője.

A gyűrűn látható két kő közül az egyik 9,87 karátos, színtelen darab, amelyet háromszög alakúra csiszoltak. Párja egy 10,95 karátos tiszta kék gyémánt, fajtájából a legnagyobb csiszolt példány, amelyet valaha aukción kínáltak. A kék gyémántok közül hasonló méretben minden tízből egy színe olyannyira tiszta, hogy megkapja ezt a minősítést.

Az árverésen egy 17,65 karátos, négyszögletűre csiszolt gyémántos Harry Winston gyűrű 2,1 millió dollárért (413 millió forintért) kelt el, de kínáltak Cartier, Van Cleef & Arpels és Boucheron ékszereket is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5