Jövőre már vehet repülő autót

Címkék: repülő, autó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jövőre elindulhat a repülő autó gyártása, de már most is hároméves várólista van a kocsira. A 64 millió forintba kerülő autót már több autószalonon meg lehetett nézni.

Hét éve dolgozik a repülő autóján a Terrafugia nevű, a Massachusetts Insitute of Technology (MIT) neves műszaki egyetemen végzett repülőmérnökök által indított cég. A Transition nevű kocsit az elmúlt két évben már kiállították a New York-i Autószalonon, sőt a kocsi már rendelkezik olyan alvázszámmal (VIN) is, amivel forgalomba lehet hozni.

http://www.terrafugia.com

Az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet(NTHSA) még nem végzett teljesen a vizsgálatokkal. A légügyi hatóság szabályai szerint könnyű sportrepülőnek számít majd a Transition, így nem kell átmennie engedélyeztetési eljáráson. A légügyi ellenőrök csak a cég gyártósorát akarják majd megvizsgálni, ha elindul a tömegtermelés.

A jármű gyártása csak azután kezdődik meg, hogy a Terrafugia minden szükséges engedélyt begyűjtött. A cég jelenleg a beszállítókkal épít kapcsolatokat. Az Engadget kütyüblog szerint elképzelhető, hogy még egy prototípust készítenek a gyártósorok beindítása előtt.

Leghamarabb jövőre kerülhet piacra a Terrafugia Transition nevű repülő kocsi. Az ára várhatóan 279 ezer dollár (64 millió forint) lesz, ami alig kevesebb, mint egy új Cesna 172-es kisrepülő ára. A Cessnával azonban nem lehet leszállni egy gyorsbüfénél és begördülni a drive-in sorba.

A magas ár nem riasztja teljesen el a vásárlókat. A cég sales vezetője szerint száznál is többen állnak sorba, hogy megvegyék a saját repülő autójukat. Ha a gyártás elindul, havi 2-3 autó fog legördülni - vagy lerepülni - a gyártósorról, így a várólista végén levők akár három évet is várhatnak a Transitiönre.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5