Jóga Budapesten - megnéztük a legjobbakat

Címkék: hatha, jóga, bikram, Iyengar, pilates

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha nap végére rendszeresen szétesünk, ideje lehet beiratkozni egy jógastúdióba. Rövid jógakörképünkben olyan különleges órákat is ajánlunk, mint a 40 fokos hőségben végzett Bikram, az Iyengar vagy a Kundalini jóga, és azt is eláruljuk, hogy tanulhatjuk meg azt a gyakorlatsort, amely megoldás lehet a súlyproblémákra.

Kikelet Energetizáló és Jógaközpont

A Móricz Zsigmond körtér közelében található jógaközpontban dolgozó oktatók és masszőrök, akik maguk is jógagyakorlók, azt vallják, hogy az embernek belső szükséglete az egészségre való törekvés és az önfejlesztés.

Kikelet Energetizáló és Jógaközpont
Harmóniát tükröző belső terek

Az órarendben kezdő és gyakorló hatha jóga, stresszoldó, kismama és baba-mama jóga is szerepel, és olyan különleges jógatípusokat is elsajátíthatunk, mint a több ezer éves jógagyakorlatokat és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit ötvöző gerincjóga.

Magyarországon egyelőre csak itt lehet elvégezni az "Öt tibeti jógarítus" tanfolyamot, amely időhiányban szenvedő jógázóknak is ideális. A jógázók egy összefüggő, dinamikus, 25 perces gyakorlatsort sajátítanak el, amely a megnöveli az állóképességet, a koncentrálóképességet, és a súlyproblémákat is orvosolja, ha napi rendszerességgel gyakorolják.

Kikelet Energetizáló és Jógaközpont
Keleti enteriőr

A gyakorlatsort kifejezetten a hát- és derékfájással küzdő ülőmunkát végzőknek, az irodai dolgozóknak, sportolóknak ajánlják, illetve azoknak, akik munkájuk során sok emberrel kerülnek kapcsolatba, és az őket érő negatív hatások miatt veszélybe kerülhet az érzelmi egyensúlyuk.

A jógaközpont harmóniát tükröző belső tereit a vezető oktatók alakították ki, a hangulat békés, elősegíti az elmélyedést. Az oktatók kis létszámú csoportokkal dolgoznak, hogy a jógázókra valóban oda tudjanak figyelni, és egyéni jógaórákat, konzultációt is lehet kérni. Minden energetizáló kezelés (shiatsu, ajurvédikus- és kismamamasszázs valamint energiakezelés) igazi kiszakadás a hétköznapokból. A tibeti energiakezelés intenzív méregtelenítő folyamatokat indít be a szervezetben, érzelmi blokkokat old fel, és nagyon kellemes, stresszoldó és nyugtató élményt jelent.

Bikram Jóga Központ

A jógaközpont mottója szerint "test nem marad szárazon", ugyanis a jógázók indiai időjárási körülmények között, 38-40 Celsius fokra felfűtött teremben végzik a gyakorlatokat 90 percen keresztül. Ilyen melegben az izmok és a szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók, csökken a sérülésveszély kockázata. Az izzadás fokozottabb, ezáltal jóval több méreganyag távozik a szervezetből.

Bikram Jóga Központ
Itt test nem marad szárazon

A Bikram jóga tulajdonképpen 26 ászana (testhelyzet) egymásra épülő sorozata, amelyet Bikram Choudhury jógamester dolgozott ki. Intenzív méregtelenítő hatása mellett csökkenti a stresszt, és fejleszti a koncentrálóképességet.

A trópusi mikroklíma miatt bizonyos szabályokat be kell tartani: az óra előtt 3-4 órával kerülni kell az étkezést, sok folyadékot kell inni. Két törülközőt és jógamatracot kell vinnünk, de ezeket bérelni is lehet a helyszínen. Az órák pontosan kezdődnek, a késők utólag már nem csatlakozhatnak. Elképzelhető, hogy az első alkalom után nagyon fáradtak, vagy szokatlanul energikusak leszünk, ezek természetes hatások.

Bikram Jóga Központ
Tágas és világos belső tér

A Bikram jógával ismerkedőknek a jógaközpont 2000 forintért 10 napos próbabérletet kínál. Ezek után egy alkalom 2600 forintba kerül, egy 10 alkalmas bérlet pedig 21 ezer forint.

Gold Center

A kelenföldi Gold Center sportkomplexum jógaóráinak egy kisebb terem ad otthont. Kicsit zavaró, hogy a jógateremhez telt házas squash- és focipályák közötti folyosókon, kondigépek mellett vezet az út, de ha megérkeztünk, a hangulatos belső térnek, a félhomálynak és a füstölőknek köszönhetően gyorsan sikerül kizárni a külvilágot.


Fellógatva

A jóga órarendben hatha, babás, gyerek-, kismamajóga szerepel, és a kifejezetten nyugati jógázókra igazított Iyengar jógát is ki lehet próbálni. Az irányzatoz alapító Bellur Krishnamachar Sundararaja (röviden csak B.K.S. Iyengar) abból indult ki, hogy a jóga olyan mozgásforma, amelynek gyakorlatai a nyugati ember számára nehezen kivitelezhetőek. Ennek az az oka, hogy gondolatainkban jóval "merevebbek" vagyunk, mint a keleti életfilozófiák követői, és testünk is kevésbé engedelmeskedik akaratunknak.

Ezért az egyes ászanákhoz a jógázók speciális segédeszközöket, párnákat, kockákat, hasábokat használnak. Egy ilyen óra legizgalmasabb része az, amikor a résztvevők és speciális kötelek és hevederek segítségével gyakorlatilag felmásznak a falra, és fejjel lefelé lógnak egy rövid ideig. Az egyalkalmas belépő 1590 forintba kerül, egy 10 alkalmas bérletért 13 500 forintot kérnek.

Monsoon Yoga & Pilates

A Monsoon jógát 34 Celsius fokban végzik, 90 percig, ez alatt 36 gyakorlatra kerül sor. Ez teljes egészségügyi karbantartást jelent, sokat fejlődik az állóképességünk és az egyensúlyérzékünk.

Monsoon Yoga & Pilates
Személyre szabott jóga

A Rózsakert Bevásárlóközpontban található jógastúdióban a power jóga órákon is meg fogunk izzadni, és kipróbálhatjuk a Slimming jógát is, amely fogyókúrázóknak, aerob mozgást végzőknek ajánlott. A Kundalini jógán felállítják a csoport tagjainak energetikai diagnózisát, vagyis megvizsgálják, hogy a test energiaközpontjai milyen állapotban vannak. Ezek alapján a jógaórán végzett gyakorlatsor mellett személyre szabott, könnyen végrehajtható, de hatásos gyakorlat is javasolnak.

A jógastúdióban ezenkívül gerinctornát, alakformáló edzést, férfi intimtornát és többféle Pilates órát is tartanak. Az autogén tréning egy öngyógyító technika, amely segítségével megszűnnek a szorongás testi és lelki tünetei.

Monsoon Yoga & Pilates
34 fokban nyújthatunk

A belépőjegyek és a bérletek ára a matrac, a törülköző és a szaunahasználatot is tartalmazza. Újaknak az belépőjegy 3900 forintba kerül, és öt napig érvényes. Egy 60 perces alkalom a későbbiekben 2900 forintba, egy 10 alkalmas bérlet 24 900 forintba kerül az egyórás foglalkozásokra.

A dióhéjban bemutatott kínálatban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő mozgásformát. A jógázás azoknak is hasznos, akik nem spirituális célzattal, hanem testmozgásként fogják fel, a gyakorlatok ugyanis kőkeményen megdolgoztatják az egész testet, rugalmassá teszik a gerincet, megerősítik az izmokat és a belső szerveket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5