Japánban hotelben várakoznak temetésükre a halottak

Címkék: Japán, szálloda, temetés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A japán Jokohama városában a halottak örök álmuk egy részét egy szállodában kénytelenek eltölteni - napi 33 ezer forintos áron.

A lassan öt évtizede temetők fenntartásával és temetkezések szervezésével foglalkozó Teramura Hiszajosi vállalkozását különös irányba sodorták az elöregedő japán társadalom változásai. Székhelyén, Jokohamában - akárcsak az ország más városaiban - a krematóriumok túlterheltek, a gyászoló családoknak négy napot is várniuk kell, mire szerettük holttestét elhamvasztják. Új krematóriumok építése a legtöbb helyen a lakosok ellenkezése miatt lehetetlen, és halottasházból sincs elég.

dailymail.co.uk
Egyszerű szobák várják a látogatókat

A utolsó útjukra várakozó holttesteknek azonban valahol megfelelő körülményeket kell biztosítani, Teramura ezért kényszerűségből egy szállodát alakított át a holtak és élők utolsó találkozási helyéül. A falak mögött automatizált tárolórendszert alakítottak ki, amely a szobákba szállítja a koporsókat, ahol a hozzátartozók eltölthetnek pár csendes órát az elhunyttal, és zavartalanul végezhetik el vallási szertartásaikat.

A hotelben tizennyolc holttestnek van hely, de Teramura egy másik, negyven férőhelyes épület megvételére készül. Egy nap-egy éjszaka 12 ezer jenbe (33 ezer forintba) kerül, amit a végtisztesség költségeit nem néző japánok szívesen kifizetnek. Az ország lakosai átlag 1,2 millió jent (3,3 millió forintot) költenek temetésekre, a halotti szolgáltatásokat kínáló cégek 21 milliárd dolláros (4,4 ezermilliárd forintos) piacon működhetnek, ami kétszer nagyobb, mint az Egyesült Államoké.

dailymail.co.uk
A koporsó a falban látható ajtón át érkezik

A demográfiai fordulat felé tartó Japánban egyre nagyobb igény van temetési vállalkozásokra, és mivel alapításuk nincs képesítéshez vagy engedélyhez kötve, egyre többen viszik át kevésbé sikeres tevékenységet folytató üzletüket erre a területre. Sok temetési vállalkozó pár éve még házasságkötéseket szervezett.

A statisztikák azt mutatják, hogy a holtak hotelére még jó ideig szükség lesz. 2007-ben hétmillió japán érte el a 60 éves kort, ők a háború utáni népességrobbanás első generációja, az utolsó a 2030-as években éri el az öregkort - 2040-ben várhatóan 1,66 millióan halnak majd meg Japánban, az ország népességre addigra 20 millióval fog csökkenni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5