Íztérképet használnak idén a Kézműves Magyar Ízek Vásárán

Címkék: kézműves, vásár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A magyar kultúra részét képező tradicionális ízek és alapanyagok népszerűsítését tűzte ki célul az immár harmadik alkalommal jelentkező Kézműves Magyar Ízek Vására március 9. és 11. között. Idén íztérkép alapján csoportosítják a termékeket.

A magyarországi és határon túli régiókból bemutatkozó mintegy ötezer íz mellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is képviselteti magát a háromnapos vásáron a fővárosi Millenárison. Standjánál a látogatók termékeket ajánlhatnak a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárba. Ennek célja, hogy a fogyasztók ne csak a problémákra, hanem a valódi értékekre és a minőségre is felhívják egymás figyelmét és megosszák egymással tapasztalataikat.
   
A látogatók a vásáron fogyasztói problémáikat is megvitathatják a helyszínen jelen lévő szakemberekkel - fejtette ki Csákiné Gyuris Krisztina, az NFH főigazgató-helyettese szerdán a vásár sajtótájékoztatóján.

samapan.wordpress.com
Hét régió lesz
  
Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője elmondta, a harmadik vásáron "íztérkép" alapján csoportosítják a termékeket: hét magyarországi (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld) és négy határon túli (Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Felvidék) régió gasztronómiai különlegességei mutatkoznak be.
   
A szervezők meghirdették az Állj a magyar ízek mellé! elnevezésű mozgalmat is, amelyhez a Facebook közösségi oldalon is bárki csatlakozhat (www.facebook.com/magyarizek).
   
A termékeiket kiállító termelők a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ingyen vehetnek részt a vásáron. A kezdetek óta változatlan árú (1900 forintos) jegynek pedig ezúttal már a teljes összege levásárolható lesz a Kézműves Magyar Ízek márkaboltjában Budapesten.
   
A rendezvény fővédnöke ezúttal is Schmittné Makray Katalin, szakmai fővédnöke pedig Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lesz. A vásárt színpadi programok és fellépések is színesítik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5