Ingyenes nappal nyit a Jégálom Bécsben

Címkék: jég, Bécs

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Néhány nap múlva megnyitja kapuit az osztrák főváros legújabb attrakciója, a Bécsi Jégálom. A Városháza előtti téren több mint hétezer négyzetméternyi jégfelület és egy újabb mesevilág várja a korcsolyázás szerelmeseit.

Tizenhetedik éve építik fel a bécsi Rathausplatzon a Wiener Eistraum (Bécsi Jégálom) korcsolyapályáját, amely idén már 7.200 négyzetméternyi jégfelülettel várja a látogatókat. 2012-ben ugyanis nemcsak a Városháza előtti teret, de az egész Déli Parkot beszövi a rendezvény. A két nagy jégpálya mellett csodálatos ösvények kacskaringóznak a park fái között is. Idei újításként - a nagy pálya helyett - ezen a részen kaptak helyet a curling-pályák is, amelyeket interneten lehet lefoglalni.


Első nap ingyenes (Fotó: Stadt Wien Marketing)

A hangulatról a Radio Wien jégdiszkója gondoskodik, akik pedig elfáradtak, azok hét gasztronómiai stand kínálatából meríthetnek erőt. Idén egy hüttét is berendeztek melegedőnek, ahol rusztikus hangulatban engedhetik fel átfagyott végtagjaikat a látogatók.
Változatlanul lehet viszont forró levegővel előmelegített korcsolyákat bérelni, amelyekből 1.200 pár várja a sportolni vágyókat. A legkisebbek ingyen bukósisakot és kétélű korcsolyát is kaphatnak. Szintén az ő biztonságukat szolgálja a tíz pingvin is, amelyekbe belekapaszkodva könnyebben elsajátíthatják az első lépéseket a jégen.

Tavaly egyébként 510 ezer sportolni és szórakozni vágyó rótta köreit a képeskönyve illő környezetben, amelynek létrehozásához 400 ezer méternyi hűtőcsövet fektettek le és 350 fényszórót valamint 500 LED-lámpát szereltek fel.

A Bécsi Jégálom 2012. január 19-től március 4-ig tart nyitva, a megnyitó napján a korcsolyázás ingyenes.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5