Fehérben vette el Armani ruhás menyasszonyát Albert herceg - galériával

Címkék: esküvő, herceg, II. Albert, Monaco

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy nappal a polgári esküvő után II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton katolikus szertartás keretében is örök hűséget fogadott egymásnak.

A hercegi pár mintegy 800 illusztris vendég előtt mondta ki a boldogító igent a Grimaldi-palota díszudvarában tartott katolikus szertartáson. A családtagok, közöttük Caroline és Stéphanie hercegnő, a vőlegény testvérei mellett számos európai uralkodó, államfő, topmodell, sportoló tisztelte meg részvételével a ceremóniát.

A VIP-vendégek soraiban foglalt helyet Karl Lagerfeld, Giorgio Armani divattervezők, Roger Moore brit színész, Naomi Campbell brit topmodell és Bernadette Chirac volt francia first lady. A protokollnak megfelelően utolsóként érkezett Nicolas Sarkozy francia elnök, akivel Albert herceg igen jó kapcsolatokat ápol.

A menyasszony apja oldalán érkezett a szertartásra Armani egyszerű szabású, testhez simuló, törtfehér, hímzett, selyem uszályos ruhakölteményében, hét monacói népviseletbe öltözött nyoszolyólány kíséretében. A herceg az egyetlen monacói fegyveres testület, a csendőrség fehér nyári egyenruhájában mosolyogva várta a menyasszonyt az oltár előtt, és néhány szót súgott neki a szertartás kezdetén, amikor a monacói operaház kórusának előadásában felcsendült Mozart Gloria című kompozíciója.


A szertartást Bernard Barsi monacói érsek celebrálta. A gyűrűváltás után Pumeza Matshikiza dél-afrikai szopránénekesnő hagyományos dél-afrikai dalokat adott elő, amit Charlene széles mosollyal fogadott. Renée Fleming világhírű amerikai szopránénekesnő Mozart egyik művét énekelte, majd a hercegnő felemelte fátylát, és a házaspár rövid csókot váltott. Az egyházi szertartás végén Andrea Bocelli olasz tenor előadásában hangzott fel az Ave Maria.

Az új házaspár és a tanúk a palota kápolnájában aláírták a matrikulát, majd a 200 méter hosszú vörös szőnyegen végigvonulva az erre az alkalomra gyártott hibrid meghajtású nyitott gépkocsiba szálltak, hogy elhajtsanak a Monaco védőszentjének szentelt Sainte-Dévote-kápolnába, ahol monacói hagyomány szerint a hercegnő elhelyezte csokrát. Ugyanezt tette annak idején Albert édesanyja, Grace Kelly amerikai színésznő is, miután 55 évvel ezelőtt a monacói székesegyházban hűséget esküdött III. Rainier hercegnek.

Az 53 éves Albert és a 33 éves Charlene Wittstock pénteken kötött polgári házasságot a monacói hercegi palota tróntermében, és ezzel Charlene Monaco hercegnője lett. A pénteki "igen" után megnyugodtak a kedélyek Monacóban. Az esküvő előtt néhány nappal az egész világsajtót bejárta az a híresztelés, hogy Charlene fel akarta bontani a jegyességet és vissza akart utazni a Dél-Afrikába, mert tudomást szerzett a herceg újabb házasságon kívüli gyermekéről, egy feltételezett harmadikról.
    
Az esküvői szertartást díszvacsora követte, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, majd nagyszabású tűzijáték, illetve a táncteremmé átalakított operaházban az ifjú pár és 200 meghívott részvételével hajnalig tartó bál zárta az ünnepséget.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5