Hongkongban már csak a lakosság egytizede milliomos

Címkék: Hongkong, milliomos

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az előző évekhez képest csökkent tavaly a hongkongi milliomosok száma, arányuk azonban még mindig a felnőtt lakosság egytizedét teszi ki.

Elsősorban a befektetői piacok bizonytalansága és a tőzsdei veszteségek okolhatók azért, hogy a hongkongi milliomosok tábora - az előző évek trendjével szembemenve - zsugorodott tavaly. Az amerikai Citibanknak a hongkongi fogyasztók vagyonát vizsgáló jelentéséből kiderül: 558 ezerről 527 ezerre olvadt azoknak a helyieknek a száma, akik - az ingatlantulajdont nem számítva - legalább egymillió hongkongi dollár (28 millió forint) értékű likvid eszközökkel rendelkeznek.

luxuo.com

A különleges igazgatású kínai város az elmúlt években az egyik milliomosok által legsűrűbben lakott területnek számított a világon. Az átlagos vagyon is jóval az egymilliós küszöb felett alakul, a 2010-es 9,8 millió után 2011-ben 9,3 millió hongkongi dollárt (260 millió forintot) tett ki. A vagyonok nagy része részvény-, illetve ingatlanpiaci befektetésből származik.
   
A jelentés a hongkongi milliomosok "mindennapjaiba" is bepillantást enged. Kiderül például, hogy a legtehetősebbek egyötöde nyugdíjas, egyötöde háziasszony, egyötöde pedig vezérigazgató - ennél kisebb arányban vannak köztük üzlettulajdonosok és szakemberek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5