High-tech központ nyílt Magyarországon

Címkék: High-tech, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Műholdas alkatrészek, repülőgép fedélzeti műszerek, robotrepülők, speciális, nano-tartományban érzékelő műszerek tervezésére, gyártására és tesztelésére ad lehetőséget az a high-tech létesítmény, amelyet hivatalosan csütörtökön adták át Újpesten.

Az Elektronikai Technológiai Teszt Center (El-Tech Center) 2,36 milliárd forintból jött létre. Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának köszönhetően a projekt 476 millió forint támogatásban részesült.

Az elektronikai ipar ma már Magyarországon is meghatározó: a GDP 5 százalékát adja, de az ország elsősorban a világpiaci ingadozásoknak kitett, kevés hozzáadott értéket teremtő összeszereléssel veszi ki részét az ágazatból.

eltech-center.eu
Az elektronikai ipar ma már Magyarországon is meghatározó

Az El-Tech Center közleménye szerint a legfejlettebb technológiák előállításához, használatához nélkülözhetetlen a megfelelő infrastrukturális háttér. Ezért négy magyar vállalat, a műholdas eszközeiről ismert BHE Bonn Hungary Kft., a speciális biztonsági rendszereket tervező és készítő Carinex Kft., a különleges műszerekkel foglalkozó Technoorg Linda Kft., valamint az inkubációval is foglalkozó Budaörsi ISC Kft. határozta el 2008-ban, hogy high-tech elektronikai központot hoznak létre közösen.

A létrejött intézet az elektronikai technológia és a high-tech egyéb területén a régióban egyedülálló kutató-fejlesztő bázis és technológiai tesztközpont, amely nemcsak megfelelő eszközöket biztosít, hanem inkubációs centrumként technológiai együttműködést kínál a beköltöző vállalkozások számára, valamint lehetővé teszi a piaci tapasztalatok megosztását.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője, valamint az indiai követ jelenlétében átadott létesítményben számítógépes tervező rendszerek, elektronikus és mikrohullámú mérőlabor, klímavizsgálati helyiség és lézertechnológiai berendezések is rendelkezésre állnak, akárcsak a chip beültetési (bondolás) technológiával ellátott nagy tisztaságú szoba. Az űrkörülményeket vákuumkamrával modellezik, a vibrációs laborral pedig az űrhajó fellövésekor, illetve a repülőgép által okozott igénybevétel szimulálható.

A központ 8-10 technológiai cégnek nyújthat otthont, és hozzávetőlegesen 300 magasan képzett munkaerőnek biztosít állást. Az épület a környezettudatos elveket is figyelembe veszi, megújuló energiával, 600 kilowattos geotermikus fűtő-hűtő rendszer alkalmazásával üzemel.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5